Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els pescadors no descarten mobilitzacions per evitar la captació d'aigua del Segre

Els pescadors no descarten mobilitzacions per evitar la captació d'aigua del Segre

La Federació Catalana de Pesca i el Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell s’oposen al transvasament
Pescador - Aguayo - Vilarrubla
31/03/2008 17:41

El delegat de la Federació Catalana de Pesca a Lleida, Jordi Rey, ha expressat el seu rebuig frontal a la possibilitat d’un transvasament d’aigua del riu Segre cap al Llobregat. El responsable del sector de la pesca a la demarcació ha manifestat que “tot i que el tema de l’aigua és molt complicat, no tolerarem que es faci una captació d’un riu on no n’hi sobra”.

L’urgellenc s’ha mostrat disposat “a anar als jutjats, tallar carreteres o el túnel del Cadí, per tal d’evitar la pèrdua de més cabal”. Així mateix, ha subratllat que “com a pescadors és la nostra obligació defensar els rius i els peixos”. El responsable de la Federació Catalana ha expressat el seu desig que “amb la pressió de tots els sectors afectats, la Generalitat desisteixi i no tiri endavant el projecte, que compta amb l’oposició de pescadors, pagesos, industrials i la gent del carrer”. Rey ha advocat per evitar la pèrdua d’aigua del Segre a través de França.

Per la seva banda, el Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell també s'oposa al projecte de Medi Ambient. El president de la societat, Antoni Vilarrubla, ha estat contundent: “Si es fa un transvasament, serà l’inici de la mort del Segre”. Vilarrubla ha assegurat que des de l’Alt Urgell es demanarà que el riu conservi un cabal ecològic perquè no es morin les truites: “Si cal ser solidaris, ho serem, però primer l’aigua ha d’estar garantida aquí”.

La societat de Pesca alturgellenca ha afirmat que prendrà part en qualsevol acte d’oposició a la captació d’aigua del Segre. Per la seva banda, la Federació Catalana ja va comunicar al conseller Baltasar "la gran preocupació" pel projecte, tenint en compte la quantitat d’escrits, queixes i denúncies que periòdicament han adreçat al Departament de Medi Ambient i Habitatge sobre l’assecament anual del riu Segre.