Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els pressupostos de la Generalitat preveuen 1,8 milions per a l'Horta del Valira

Els pressupostos de la Generalitat preveuen 1,8 milions per a l'Horta del Valira

El document contempla l'inici de l'Escola Institut La Valira mitjançant una partida oberta de 300.000 € La principal inversió per a l'Alt Urgell se l'emporta l'Aeroport, amb 5,2 milions
Parc de l'Horta del Valira
21/12/2011 11:42

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2012 preveu una partida d'1.854.000 euros per al desenvolupament de l'Horta del Valira. La quantitat, una de les més importants destinada a l'Alt Urgell, forma part del pagament de les obres d'urbanització dutes a terme a la nova zona d'expansió de la Seu.

El text també contempa una "partida oberta" de 300.000 euros que es destinarà a l'inici d'obres a la nova Escola-Institut La Valira, segons ha explicat l'alcalde de la Seu, Albert Batalla. Cal recordar que des de l'Ajuntament de la Seu i des de l'AMPA de l'Escola La Valira s'ha expressat el desig que els comptes tinguin en compte la construcció de la futura Escola-Institut La Valira, per donar resposta tant a la manca d'un espai fix per als alumnes com a la saturació de l'Institut Joan Brudieu. El consistori creu que l'edifici podria començar a utilitzar-se el curs 2013-14.

El projecte de pressupostos detalla, entre d'altres, una partida de 5,25 milions per a l'Aeroport de la Seu, que de fet és la principal inversió prevista a l'Alt Urgell. Això inclou conceptes com ara l'edifici de serveis i d'altres obres per a fer la instal.lació més competitiva.

Als comptes, també s'hi inclou 1,5 milions per als regs d'Oliana i una quantitat semblant per a conservació viària. D'altres partides menors són les destinades a l'església de Tuixent (183.870 €), l'Escola de Capacitació Agrària (34.400) i la reforma de l'església de Cava (12.000).

En conjunt, els pressupostos de la Generalitat preveuen per a la demarcació de Lleida una despesa pròpia de 223 milions d'euros. La xifra suposa una reducció del 20% al territori respecte del 2010, en el marc general de retallada de la despesa per part del Govern.