Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els primers informes apunten que l'esllavissada a Sant Julià de Lòria no va ser per causes naturals

Els primers informes apunten que l'esllavissada a Sant Julià de Lòria no va ser per causes naturals

El Govern d'Andorra treballa en el plec de bases que ha de permetre licitar l'actuació definitiva a la zona afectada. El despreniment es va produir el 10 d'agost passat
Esllavissada a la CG1 a Sant Julià de Lòria (Foto: ACN)
26/08/2019 16:30

L'esllavissada que el 10 d'agost passat va obligar a tallar durant sis hores l'accés a Andorra des de Catalunya no s'hauria produït per causes naturals, segons apunten els primers informes geològics sobre els quals ha informat l'executiu del Principat aquest dilluns. L'accident va afectar un tram de la carretera CG-1 a Sant Julià de Lòria, a l'altura de la Borda Sabaté, i va obligar a tallar al llarg d'unes hores tant aquesta via com la carretera N-145, de la Seu d'Urgell fins a la frontera.

Ara s'investiga la relació que hi ha entre el despreniment i l'actuació que els darrers anys s'estava duent a terme a la parcel·la on va tenir lloc, situada just a davant del centre comercial Punt de Trobada. En paral·lel a aquests estudis, el govern andorrà està elaborant el plec de bases que permetrà treure a licitació els treballs de condicionament definitius que s'han previst per garantir la seguretat del trànsit en aquesta zona.

Tot i que encara no s'ha fet un càlcul exhaustiu del cost que se'n deriva de l'esllavissada, aquest serà d'uns "centenars de milers d'euros", segons ha informat el Govern d'Andorra. En aquest import, l'executiu hi inclouria l'actuació provisional que es va dur a terme a la zona afectada, com ara l'aixecament d'un mur de contenció i la mobilització d'efectius d'emergència, ja sigui per analitzar l'estabilitat de la muntanya o bé per regular el trànsit rodat en aquest punt, entre d'altres.

Tant els informes com les despeses derivades per normalitzar la situació després del despreniment s'estan posant en coneixement del gabinet jurídic del govern andorrà, per tal que aquest organisme determini si s'han d'aplicar accions posteriors relacionades amb aquest incident.