Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els propietaris dels horts del Parc del Segre demanen que se'ls faci arribar la llum

Els propietaris dels horts del Parc del Segre demanen que se'ls faci arribar la llum

El president de la comunitat, Manuel Fernández, vol que l’Ajuntament tingui en compte que les parcel.les s’han convertit en espais de lleure El consistori considera que si s’hi instal.la l’electricitat, aquesta zona podria córrer el risc d’esdevenir un lloc de residències no qualificades
Ple Febrer 2008 - Propietaris Horts
05/02/2008 20:15

Els propietaris dels horts dels voltants del Parc Olímpic del Segre van demanar ahir durant el plenari de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell que se’ls faci arribar la llum a les seves parcel.les. El president de la comunitat, Manuel Fernández, va justificar la petició pel fet que els horts, que es van concebre originalment com a espais agrícoles, “han esdevingut llocs de lleure per a les famílies, i cada cop és menys habitual usar-los per al conreu”.

Fernández es va mostrar contrariat pel fet que les parcel.les de l’altre costat del riu Segre tenen llum, malgrat estar prohibit, i no s’actua per evitar-ho. Així mateix, els propietaris del Parc del Segre van assegurar que no entenen com alguns veïns de la mateixa comunitat obtenen electricitat de Peusa i del Parc del Segre sense que el consistori ho hagi impedit. “Volem justícia i igualtat. S’ha de solucionar i s’ha de fer que tothom tingui els mateixos drets i deures. Ens sentim discriminats.”, va insistir.

En relació a la petició, el tinent d’urbanisme de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro, va declarar que “l’esperit dels horts, amb la parcel.lació inicial, assenyalava que calia no caure en la temptació de convertir la zona en un espai de residències no qualificades”. Per Fierro, portar la llum als horts suposaria un risc evident en aquest sentit. “No sé si caldrà tornar-ho a estudiar en un futur, però ara per ara confio i desitjo que l’essència dels horts no variï”, va remarcar.

Els propietaris de les parcel.les indiquen també que fa molt temps que s’està demanant una solució a la problemàtica de mantenir aquests espais en condicions, ja que, per exemple, el sistema de regadiu és clarament insuficient. Fernández apunta a la necessitat de conservar “una zona emblemàtica, prolongació del Parc Olímpic del Segre, que hauria de ser atesa no només pels propietaris, sinó també per l’Ajuntament”. Segons va reivindicar el veí, “s’ha de vetllar perquè les parcel.les no es deteriorin, estiguin dinamitzades i siguin cada cop més maques”. “No obstant, cal contraprestacions”, va afegir.