Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els ramaders de l'Alt Urgell demanen un nou escorxador

Els ramaders de l'Alt Urgell demanen un nou escorxador

Després del tancament de Frigorífics Valira, el Consell Comarcal estudia la possibilitat de tirar endavant una instal.lació compartida amb la Cerdanya
Escorxador Frigorífics Valira
20/02/2008 11:51

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell manté converses amb responsables de la comarca veïna de la Cerdanya per estudiar la possibilitat de posar en marxa un escorxador compartit. El president comarcal, Jesús Fierro, ha explicat que actualment “s’estan duent a terme diverses gestions per buscar l’opció més adequada per compensar el tancament recent de Frigorífics Valira”.

En aquests moments, les negociacions se centren en la necessitat d’optimitzar recursos i aconseguir ajuts econòmics per fer viable la inversió. “Cal ser conscient que una instal.lació d’aquest tipus és més un servei que no pas un negoci”, ha puntualitzat Fierro.

Per la seva banda, el sector carni demana una solució a la problemàtica actual. Ara per ara estan obligats a sacrificar els animals a més de tres-centes quilòmetres de distància. Segons ha explicat el membre de la junta de l’Associació de Vaca Bruna dels Pirineus, Josep Porté, “amb la capacitat de bestiar de la comarca, un escorxador és imprescindible”. Per Porté: “Els ramaders estan vivint una crisi profunda. Si s’hi sumen altres inconvenients, es pot derivar a l’abandonament d’explotacions”.