Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els tècnics debatran aquest mes els traçats de les variants d'Oliana, Coll de Nargó i Organyà

Els tècnics debatran aquest mes els traçats de les variants d'Oliana, Coll de Nargó i Organyà

La Generalitat ha expressat la voluntat de consensuar els projectes
Oliana
30/10/2007 12:47

El delegat de serveis territorials del departament de Política Territorial i Obres Públiques a l’Alt Pirineu i l’Aran, Jordi Mas Ortega, ha anunciat que a mitjans d’aquest mes de novembre es convocarà per primera vegada una reunió tècnica per debatre amb alcaldes i tècnics els traçats proposats per la Generalitat en relació a les futures variants de la carretera C-14 al seu pas per Oliana, Coll de Nargó i Organyà.

Mas ha subratllat la voluntat del DPTOP de buscar l’entesa amb els ajuntaments i la societat civil, i “d’escoltar, treballar i fer les reunions que calguin per trobar les millors opcions per a cada municipi”. No obstant, el delegat ha puntualitzat que “cal fer propostes serioses i estudiades, formulades a través dels tècnics, que són els que hi entenen”.

El departament de Política Territorial ha destacat que el conjunt de projectes per a la construcció de les variants de Coll de Nargó, Organyà i Oliana es troben encara en una fase prèvia d’aprovació. Mas ha explicat que s’està parlant de forma continuada i fluïda amb els ajuntaments afectats “i no deixarem de fer-ho amb tothom que ho cregui oportú”. Així mateix, el responsable territorial ha recordat que els planejaments no s’han tret encara a informació pública. "Aleshores serà el moment oportú per presentar les propostes en forma d’al.legacions”, ha comentat.

La construcció de diverses variants a la C14 es planteja amb l’objectiu de millorar la seguretat de la via i descongestionar el trànsit que transcorre pel centre dels pobles i que provoca greus problemes en dies puntuals.

Els veïns d’Oliana, Coll de Nargó i Organyà han expressat recentment la seva inquietud davant els canvis que suposaran les variants. A més de les repercussions econòmiques, els projectes actuals també preocupen a Oliana pel seu impacte en l’horta. A Coll de Nargó demanen que se n’estudiï l’impacte paisatgístic.