Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els treballadors fronterers compareixen al Parlament

Els treballadors fronterers compareixen al Parlament

El col.lectiu espera que el debat de la Llei d'Accés a l'Assistència Sanitària resolgui les seves demandes de cobertura social Albert Batalla fa una crida a l'entesa dels partits, després que CiU ha descartat presentar esmenes
Frontera del riu Runer
22/04/2010 16:46

Tot aprofitant el debat al Parlament sobre el Projecte de llei d’accés a l’assistència sanitària, l'Associació de Treballadors Fronterers ha estat convocada a comparèixer aquest dijous davant de la cambra catalana. El col.lectiu ha volgut aprofitar per "exposar la problemàtica del col·lectiu" i així "posar a debat del Parlament la modificació de la llei en els aspectes que ens concerneixen". L'entitat espera "que tot plegat doni algun fruit positiu".

Josep Maria Farràs, membre de l'associació, s'ha encarregat de comparèixer i exposar la situació actual. Ha estat acompanyat de l'advocat i expert en dret comunitari Joaquim Llimona, autor de l'informe sobre els fronterers impulsat per l'Ajuntament de la Seu.

A la sessió també hi ha comparegut precisament l'alcalde urgellenc i diputat de CiU, Albert Batalla. Després de la sessió, Batalla ha destacat que el seu partit no ha presentat esmena a la totalitat a aquest Projecte de llei, per la “voluntat de donar sortida a la reforma i resoldre la situació de manca de prestació de sanitat pública al 0,7% de la població catalana”.

Per això, l'alcalde de la Seu ha fet una crida a tots els grups parlamentaris a “aprofitar l’oportunitat d’entesa” per a “donar solució, mitjançant una bona llei, als problemes de cobertura sanitària que afecten entre 2.000 i 3.000 treballadors i treballadores que viuen a l’Alt Urgell o la Cerdanya, però treballen a Andorra”. Un col·lectiu, que segons Albert Batalla, “pot semblar molt petit a nivell de país, però és molt important al nostre territori, ja que afecta moltes persones i famílies”.

Des de CiU han recordat que la clau del problema actual és que aquests treballadors, "malgrat de tributar a l’Estat espanyol, no tenen dret a cobertura sanitària gratuïta a Catalunya”. Això suposa "una excepció a l’Estat, perquè Andorra no és membre de la UE”, però en tot cas “pateixen una situació surrealista, quan una persona nascuda a la Seu o que viu a la Seu ha de pagar els serveis sanitaris quan necessita anar a l’Hospital de la Seu”.