Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tot a punt per al IV Mercat del Trumfo i la Sal d'Odèn

Tot a punt per al IV Mercat del Trumfo i la Sal d'Odèn

La jornada tindrà lloc diumenge al matí i comptarà amb una quarantena d'expositors de productes de proximitat. També hi ha previstes visites al Salí de Cambrils i activitats diverses
13/11/2019 19:10

El 4t Mercat del Trumfo i la Sal d’Òden (Solsonès), que se celebrarà aquest diumenge al Salí de Cambrils, s'ha presentat aquest dimecres a la Diputació de Lleida. La roda de premsa ha comptat amb la presència de la diputada Helena Martínez i els regidors d’Odèn Judit Bajona i Xavier Bertolín.

El mercat comptarà amb 40 expositors, deu dels quals seran de productors de trumfos locals. També hi haurà parades d'artesans alimentaris i d'artesania en general, mostra de l'aposta pel producte de proximitat i de qualitat. A més, durant el mercat es podrà visitar el Salí de Cambrils i descobrir com es feia la sal antigament.

Una de les novetats és que al llarg de la jornada s'ha programat una exposició d’eines tradicionals i de maquinària moderna del món trumfaire, així com una demostració de cuita de trumfos al caliu i de cuita de truites amb trumfos en un fogó natural i ecològic. El programa inclou també una exhibició de treball en forja i diversos tallers i espectacles infantils, com el The little circus.

Promoció del municipi

Durant la seva intervenció, la diputada Helena Martínez ha recordat que el trumfo i la sal són els dos productes que s’identifiquen amb el municipi, mentre que la regidora d'Odèn Judit Bajona ha dit que l'objectiu principal de la iniciativa és "impulsar la promoció del municipi, tant des de l'àmbit gastronòmic com turístic". 

Per la seva banda, Xavier Bertolín ha explicat que hi ha constància de l’existència de sal a Cambrils des d’abans del segle XIX, perquè el riu que va a Ogern ja porta el nom de Ribera Salada. També ha fet referència al fet que l’any 1968 es van deixar d’explotar les salines i no va ser fins al 2014 quan s'hi va reiniciar l’activitat.

Recaptació solidària

L’Ajuntament d’Òden ha previst un servei de bus entre Cambrils i el Salí. L’organització també ha informat que, en cas de pluja, el mercat es traslladarà al pavelló de Cambrils.

Una part de la recaptació del mercat anirà destinada a la Marató de TV3, que recull enguany diners per les malalties minoritàries.

  • Presentació a la Diputació del Mercat del Trumfo i la Sal d'Odèn (Foto: Diputació de Lleida)
  • Programa del Mercat del Trumfo i la Sal d'Odèn