Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els urgellencs 'es fan seva' la Festa Major amb les més de 85 activitats proposades

Els urgellencs 'es fan seva' la Festa Major amb les més de 85 activitats proposades

Alta participació al ball cerdà, el correfoc, el concert de Txarango, la rua de colles i els balls amb orquestra L'Ajuntament agraeix la tasca d'entitats, Comissió de Festes, Coordinadora Casetes i RàdioSeu, entre d'altres
Festa Major 2014 - Txarango
03/09/2014 17:20

La Seu d'Urgell va finalitzar ahir dimarts la seva Festa Major 2014 amb un gran èxit de participació per part dels urgellencs i urgellenques de totes les edats que han pogut gaudir de més de 85 propostes festives, lúdiques i esportives adreçades a totes les edats.

“Podem afirmar que els urgellencs i urgellenques han portat a la pràctica el lema de la festa major d'enguany, 'Fes-la teva!', gaudint-la al màxim i amb una gran participació en la majoria de les activitats”, ha manifestat la regidora de Festes i Tradicions de l'Ajuntament urgellenc, Meritxell Planes, en una primera valoració de la Festa Major. “Un any més queda demostrat que junts podem arribar més lluny”, ha afegit Planes.

Destaca l'encert dels concerts i balls oferts per les diferents orquestres a la plaça Catalunya i la bona resposta obtinguda dels concerts a la Plaça del Camp del Codina, que enguany s'oferia com una novetat; així com les activitats del diumenge de festa major, tant a la tarda com al vespre, que van omplir les esdeveniments com Taverna Folk, la cursa de llits, la sessió de zumba, les havaneres, el Mercat 1714, les sardanes, l'animació infantil i les atraccions.

Ball cerdà: 200 parelles

Pel que fa als actes tradicionals en torna a destacar la gran participació al ball cerdà amb un total de 200 parelles, entre petits i grans, que van ballar aquesta tradicional dansa al bell mig de la plaça Patalin de la Seu d'Urgell. També respecte aquest acte cal remarcar la sorpresa que es van emportar balladors i públic quan els gegants de la Seu van ballar aquesta dansa abillats amb el vestit tradicional.

Enguany també ha augmentat el nombre de colles, respecte darreres edicions, que han participat a 'La Passa' on hi han participat un total de 5 grups, amenitzats amb els Batokatú Oliana.

El tradicional correfoc amb els Diables de l'Alt Urgell va congregar dilluns a la nit a una gran gentada pels carrers del centre de la ciutat que va concloure amb un espectacular piromusical a la plaça dels Oms.

Concert de Txarango

La gent jove també ha gaudit al màxim d'aquesta festa major en la qual el concert que va oferir el grup Txarango dilluns a la nit a l'espai Casetes ha estat el més destacat. Els Txarango van encomanar amb les seves cançons alegria i excitació a un públic de variades edats.

Una altra proposta que ha destacat per la seva bona acceptació ha estat la recuperada cursa de llits amb la participació de 8 colles que van presentar uns 'llits' molt ben treballats. La cursa també va aglutinar força públic la tarda de diumenge.

Des de la Regidoria de Festes i Tradicions de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell s'ha agraït el seguiment que un any més ha dut a terme RàdioSeu, emissora oficial de la festa, amb programació especial durant els cinc dies de celebracio i també els dies previs, a més a més del seguiment a internet i xarxes socials. També s'ha  agraït la tasca de les més de 50 entitats, clubs i associacions que hi han pres part, així com al personal municipal, la Comissió de Festes, la Coordinadora de Casetes, els cossos de seguretat, les empreses externes, Pirineus TV i l'empresa Formes, entre d'altres.

Per la seva part, des de la Coordinadora de Casetes es valora “molt positivament” la Festa Major 2014. “Estem molt contents tant per la participació com per l'afluència de públic que han tingut els concerts i les activitats que hem organitzat”. I han afegit “continuarem treballant per tal que les properes edicions siguin encara millor. Des de la Coordinadora de Casetes es vol recordar que “cal més implicació del jovent per organitzar la nostra festa” i anima als joves urgellencs per tal que en vulguin formar.

Cal remarcar que en termes generals, la Festa Major 2014 de la Seu d'Urgell ha estat una festa cívica on la majoria ha gaudit d'una festa amb seny.

Properament es farà la valoració pertinents amb totes aquelles entitats que hi han participat en l'esdeveniment. També s'obrirà una enquesta perquè tothom pugui aportar el seu gra de sorra per poder començar a finals d'aquest any a preparar i millorar el programa de la festa major del 2015.

Xarxes socials

La Festa Major ha tingut un suport i un seguiment molt important a través de les xarxes socials. En aquest sentit, la festa es va poder seguir minut a minut amb els comptes oficials de la @fmlaseu a facebook, twitter i instagram. A finalitzar la festa, fmlaseu compta amb uns 5.800 seguidors a les xarxes socials (Facebook, twitter, instagram...). Hi ha hagut més de 900 interaccions amb el hashtag #fmlaseu a twitter. S'han publicat més de 400 imatges a instagram amb l'etiqueta oficial per part de ciutadans o visitans.

Es van poder seguir el pregó i el ball cerdà en directe per internet. Un total de 150 persones van seguir els diferents directes i 700 ja ho han recuperat a la carta al web. Durant els dies de la Festa Major ell web fmlaseu.cat ha rebut una mitjana de 1.500 visitants diaris cada dia de festa major pròpiament dita: s'han servit en total 25.000 consultes de pàgines, s'han rebut 10.000 visites i 6.000 visitants únics.

Pel que fa al total del web des de l'arrancada, des de principis de juliol i fins a dia d'avui, s'han servit en total 58.000 consultes de pàgines, 22.000 visites, 15.000 usuaris únics. Cal destacar que al web de festa major es poden consultar i recuperar una extensa galeria d'imatges de la festa major, així com vídeos entre els que destaquen el ball cerdà i el pregó integre.

Pel que fa als continguts més visitats del web de la festa major sobresurten el videoclip de Patxi Leiva ('Vine a la Seu'), les imatges del correfoc, el ball cerdà, el concert de Txarango, la rua de colles i els vídeos del ball cerdà i el pregó. El portal segueix estant actiu per poder veure tot això i més.

Respecte a l'App de la Festa Major, 900 persones se l'han descarregat per poder consultar programació, actualitat, galeries d'imatges, etc. Ho han fet 500 en Android i 400 en iPhone.