Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els veïns de Vilanova de Banat demanen novament informació sobre l'arranjament de la carretera

Els veïns de Vilanova de Banat demanen novament informació sobre l'arranjament de la carretera

El col·lectiu manté els dubtes de si es reformarà el ferm a partir d'Artedó Els afectats han demanat una nova reunió al Consell Comarcal per aclarir l'estat actual del projecte
Vilanova de Banat - Carretera d'Artedó
26/08/2014 19:31

L'Associació de Veïns de Vilanova de Banat i la Plataforma d'Afectats per la carretera d'accés al poble han demanat conjuntament una reunió amb el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, perquè els detalli novament la previsió de millora de l'accés fins al poble.

El mes de maig passat, l'Ajuntament d'Alàs i Cerc, el Consell i la Diputació de Lleida van anunciar un compromís per, com a mínim, arranjar la carretera per tal que s'hi pogués circular amb condicions bàsiques de seguretat abans de l'hivern. L'anunci arribava després de les reiterades queixes del veïnat.

Ara, en un comunicat, els veïns detallen que aquests dies ja s'ha començat a veure maquinària i operaris treballant al peu de la carretera, tot fent moviment de terres. Tot i això, es veu "amb estranyesa" que la senyalització per obres "nomÉs arriba fins a Artedó". Per això, volen que se'ls aclareixi si es manté l'acord d'adequar el tram més conflictiu, el d'Artedó a Vilanova de Banat.

Així ho han assegurat, però, l'Ajuntament d'Alàs i Cerc, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i la Diputació de Lleida. La primera fase l'assumiria la Diputació i el consistori, mentre que la segona, aniria a càrrec del CCAU. També ajudarà en el finançament el departament d'Agricultura de la Generalitat.

La Diputació durà a terme l'obra malgrat que aquest tram no és de la seva competència, pel fet que anys enrere els veïns van rebutjar que l'ens provincial se'n fes càrrec. De moment, l'ens està executant el tram de carretera que va de la cruïlla cap a Tuixent fins a Artedó, una intervenció que s'ha indicat que amb tota probabilitat es perllongarà cap a Vilanova de Banat.