Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els veïns de Vilanova de Banat recullen més de 250 firmes perquè s'arrangi l'accés

Els veïns de Vilanova de Banat recullen més de 250 firmes perquè s'arrangi l'accés

Veïns i Ajuntament coincideixen en la necessitat de reformar la carretera, actualment en mal estat Millorar el camí, de 6 quilòmetres, té un cost estimat d'uns 500.000 euros
Vilanova de Banat - Estat carretera
26/11/2013 16:24

Els veïns de Vilanova de Banat ja han recollit més de 250 signatures per demanar que s'arrangi la carretera d'accés al poble. Els habitants i l'Ajuntament d'Alàs i Cerc treballen per trobar una solució al mal estat que presenta el camí.

El col·lectiu ja ha plantejat la qüestió a l'alcalde del municipi, Bartomeu Majoral, que els ha assenyalat que ara per ara el consistori no disposa de fons suficients per afrontar la remodelació. Tot i això, ambdues parts coincideixen en la necessitat de reformar el tram de 6 quilòmetres que va d'Artedó a Vilanova. El cost estimat és d'uns 500.000 euros.

Per això, el municipi vol demanar una subvenció a les administracions superiors o bé que la Diputació assumeixi directament la gestió i manteniment de l'accés. Això permetria un tractament integral de tota la via, des de Cerc fins a Vilanova.

Maite Busquets, portaveu dels veïns, considera que l'estat actual de la carretera suposa un perill pels conductors, ja que està ple de sots i amb l'asfalt molt deteriorat. Busquets assenyala que aquesta és una queixa compartida tant pels qui hi viuen tot l'any com pels que hi tenen família o segona residència. També se'n queixen els visitants que hi van per gaudir d'una de les vistes més singulars del Cadí.

En aquest sentit, els habitants consideren que una carretera en bon estat podria ajudar a atraure més visitants a la població i al municipi.