Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els veïns de Mencui denuncien que el poble se segueix movent arran de les esllavissades

Els veïns de Mencui denuncien que el poble se segueix movent arran de les esllavissades

Les esquerdes, originades per les pluges dels darrers mesos, ja afecten una casa del nucli pallarès. Els Bombers han revisat la zona i han elaborat un informe
Revisió d'un pal de llum afectat pels moviments de terra a Mencui (Foto: ACN)
01/08/2018 10:25

Els veïns de Mencui, al Pallars Sobirà, han denunciat l'aparició d'esquerdes a una casa del poble com a conseqüència dels moviments de terres que pateixen des de començament de juliol, arran de les esllavissades originades per les abundants pluges i nevades dels mesos anteriors.

Fins ara només s'havien desplaçat murs de la zona dels horts i havien aparegut esquerdes als carrers però les obertures a una casa han fet que els veïns hagin alertat els Bombers de la Generalitat, que s'han desplaçat fins a Mencui per comprovar-ne l'abast i redactar un informe. L'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevila, ha explicat a l'ACN que estan pendents de rebre l'estudi que l'Institut Geològic de Catalunya ha redactat. Fontdevila ha detallat que durant aquest juliol, per evitar més moviments de terres, el consistori ha canalitzat una font i el sobrant d'aigua del dipòsit per evitar filtracions.

Els veïns de Mencui ja van denunciar a començaments de juliol esfondraments de terres, d'uns 2 pams, i que transcorregut aquest temps l'esfondrament del talús ja era d'1,5 metres. En aquest terreny hi havia el pal de la llum que subministra a les cases del poble i a causa dels moviments de terres l'empresa va substituir-lo i el va reubicar a un altre indret. Els veïns també van denunciar l'aparició de les primeres esquerdes, d'entre 3 i 4 centímetres, als carrers de la part baixa del nucli.

De moment els únics danys que s'han hagut de lamentar són el canvi d'ubicació d'un pal de la llum i la caiguda d'un tram de paret i esperen que no vagi a més.