Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Innocents 2017 | Els vols previstos a Alguaire es desviaran a l'aeroport Andorra-la Seu

Innocents 2017 | Els vols previstos a Alguaire es desviaran a l'aeroport Andorra-la Seu

La persistència de la boira a Lleida porta els touroperadors a apostar per la pista alturgellenca, que ara acollirà avions més grans. Fins ara els esquiadors britànics eren traslladats a Reus o al Prat
Aeroport Andorra-la Seu
28/12/2017 09:45

L'Aeroport Andorra-la Seu augmentarà notablement la seva activitat i les dimensions dels avions que acull, després que el touroperador britànic Neilson Thomas Cook ha decidit cancel·lar completament els aterratges i enlairaments a Lleida-Alguaire i apostar per la pista alturgellenca.

La persistència de la boira a la plana de Lleida durant els darrers hiverns ha acabat amb la paciència de l'empresa anglesa, que ha anunciat que vol fer aterrar i enlairar avions Boeing 737, amb capacitat per a uns 150 passatgers, a l'aeroport ubicat a Montferrer i Castellbò. Malgrat les dimensions limitades de la pista pirinenca, l'operador creu que això no ha de ser impediment perquè hi aterrin aquests avions comercials i no descarta impulsar una col·laboració publico-privada amb les institucions locals per asfaltar una pista en sentit diagonal respecte de l'actual, per guanyar uns quants metres de longitud.

Per prendre la decisió, Thomas Cook ha tingut en compte tant les contínues cancel·lacions d'aterratges o enlairaments a l'aeroport lleidatà com també la proximitat de l'aeroport de la Seu al Principat d'Andorra, a més a més de la menor presència de boira. I és que, de fet, aquests vols tenen com a objectiu principal portar esquiadors britànics a Andorra, provinents de ciutats com Londres i Manchester. També s'ha valorat com a factor important les proves amb instrumental GPS que s'han fet enguany per garantir l'aterratge en situacions meteorològiques adverses.

Fins ara, els avions que no poden operar a Alguaire són desviats a Reus o bé a l'aeroport del Prat, tots dos situats a més de 170 quilòmetres del Principat. De la seva part, des d'Alguaire la distància també és important, de 140 quilòmetres. Paral·lelament, cal recordar que aquesta setmana mateix la companyia israeliana Arkia ha anunciat que també descarta operar a Alguaire.