Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Emergències demana extremar la vigilància per l'alt risc d'incedis

Emergències demana extremar la vigilància per l'alt risc d'incedis

21/07/2009 16:09

La directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau, ha alertat de l’elevat risc d’incendi que hi haurà els propers dies a bona part de Catalunya, i especialment a l'interior del país. La nova onada de calor extrema agreujarà el perill de focs agrícoles o forestals.

El Pirineu és l'única zona on el risc es manté baix, si bé passa a ser elevat en alguns punts del sud de l'Alt Urgell i del Pallars Jussà. Les zones més complicades són les comarques de la Catalunya Central, Lleida i l'Ebre. Entre aquestes hi ha dues comarques veïnes de l'Alt Urgell: el Solsonès i la Noguera. 

A la reunió d'urgència d'aquest dimecres, que comptarà amb dels delegats territorials del Govern i de Protecció Civil a Lleida, Tarragona, Terres de l’Ebre i Catalunya Central, han estat convocades quatre sindicats agrícoles i els presidents de les 12 comarques afectades, juntament amb personal d'ADF i de Medi Ambient. A la trobada es demanarà la col·laboració en l’aplicació urgent d’un seguit de mesures de prevenció, que s’analitzaran a la mateixa reunió.