Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / En Comú Podem reclama al Parlament una "revisió urgent" del Piroslife

En Comú Podem reclama al Parlament una "revisió urgent" del Piroslife

La formació ecosocialista vol que se'n garanteixi el seguiment "sense posar en risc la població local". La vigència del pla europeu d'alliberament d'óssos al Pirineu català finalitza aquest desembre
Ós al Pirineu (Foto: Gencat)
29/11/2018 18:40

El grup parlamentari d'En Comú-Podem ha presentat una proposta de resolució al Parlament per tal que es faci una "revisió urgent" del programa Piroslife, que serveixi per "protegir la ramaderia d'alta muntanya i alhora garantir la convivència amb l'ós bru".

La formació ecosocialista ha recordat que, de fet, aquest desembre ja finalitza el programa Piroslife, que al llarg dels darrers vint anys ha impulsat l'alliberament d'óssos al Pirineu català, principalment mitjançant fons europeus. Davant d'aquest fet, i del rebuig que aquesta política ha despertat en una part important de la població de les comarques afectades, ECP vol "que es garanteixi una continuïtat del seguiment i més mesures de convivència i protecció de la ramaderia extensiva i transhumant".

La formació reclama també un estudi de ''la veritable capacitat de càrrega del territori'' pel que fa a nombre d'exemplars d'ós bru que pot assumir el Pirineu, per tal de "garantir la supervivència de l'espècie sense posar en risc la població local''. Ara, aquesta proposta de resolució seguirà el pertinent tràmit parlamentari, per enviar-la als diferents grups parlamentaris i entrar-la a la comissió d'agricultura i al ple.