Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / En marxa a la Seu la campanya de vacunació de la grip

En marxa a la Seu la campanya de vacunació de la grip

El CAP aconsella la protecció especialment a col·lectius com ara gent gran, infants, personal sanitari i d'emergències i persones amb malalties cròniques
Campanya de vacunació de la grip (Departament de Salut)
07/11/2018 10:30

El Centre d'Atenció Primària de la Seu d'Urgell ja està duent a terme, al municipi i a tot l'àmbit de l'Urgellet, la campanya anual de vacunació de la grip. Des del CAP fan una crida novament perquè es vacunin especialment els col·lectius amb més risc de contreure aquesta malaltia infecciosa, que en els casos més greus pot arribar a causar la mort.

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s'encomana fàcilment d'una persona a una altra. A Catalunya arriba amb l'hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre, i s'incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener, tot i que al Pirineu ja es pot produir amb antelació perquè les temperatures fredes hi arriben abans. Els símptomes que la defineixen són  febre elevada, tos, mal de cap i malestar general. En la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics.

Des del Departament de Salut posen l'accent en el fet que els antibiòtics no curen la grip i que és imprescindible seguir unes bones pràctiques d’higiene. En els infants molt petits, la gent gran, les persones amb malalties greus i les persones amb diverses malalties cròniques pot provocar complicacions greus que requereixen actuacions específiques. Els experts mèdics remarquen que la millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació.

D'altres col·lectius susceptibles de contreure la grip són treballadors de centres sanitaris o d'emergències, persones que treballen amb gent gran, dones embarassades i persones amb malalties cròniques.