Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / En marxa el Projecte Boscos de Muntanya al Pirineu

En marxa el Projecte Boscos de Muntanya al Pirineu

La iniciativa preveu acostar més de 200 persones al territori pirinenc en estades d'una setmana L'objectiu és posar en valor les funcions ambientals dels terrenys forestals
Boscos de Muntanya-Bergwaldprojekt
18/07/2014 10:54

Continua a Meranges (la Cerdanya) la vuitena edició del Projecte Boscos de Muntanya/Bergwaldprojekt, destinada a acostar les persones als boscos del Pirineu a través del voluntariat.

Durant tres setmanes seixanta voluntaris adults treballaran acompanyats de l'equip del projecte. Els participants en la iniciativa tallaran arbres per a millorar la salut del bosc (aclarides forestals), recuperaran un canal d'aigua de l'edat mitjana i col·laboraran en d'altres tasques forestals pactades amb l'ajuntament (propietari del bosc) i l'enginyer forestal comarcal.

La proposta permet apropar tothom al bosc i posar en valor les seves funcions ambientals.

Altres camps de treball arreu del Pirineu

Al llarg de l'any, el Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt continuarà treballant als boscos de tres comarques del Pirineu català: la Val d'Aran, la Cerdanya i el Pallars Sobirà. Es preveu acostar a més de 200 persones als boscos del Pirineu per tal de donar a conèixer la seva importància.

Sobre el Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt

El Projecte Boscos de Muntanya és una entitat catalana sense ànim de lucre que forma part de la xarxa Bergwaldprojekt, que porta més de 25 anys acostant les persones als boscos mitjançant el voluntariat a Suïssa, Alemanya, Àustria i Ucraïna

Les tasques es realitzen seguint els criteris dels propietaris municipals i dels gestors forestals (enginyers forestals comarcals de la Generalitat i tècnics de Parc Naturals).