Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / En marxa el projecte per a la prevenció de l'abandonament escolar a secundària

En marxa el projecte per a la prevenció de l'abandonament escolar a secundària

La iniciativa busca voluntaris que s'hi vulguin implicar. Actualment el projecte es duu a terme cada dimecres i dijous, de 16 a 17.30 hores, al local de Càritas Sant Ot de la Seu d’Urgell
Projecte d'acompanyament educatiu a secundària
13/02/2017 14:40

Aquest curs 2016-2017 s’ha encetat el nou  projecte d’acompanyament educatiu a secundària que pretén afavorir la continuïtat durant l’etapa d'estudis obligatòria de l’alumnat que necessita un acompanyament personalitzat, amb especial sensibilitat a col·lectius en una situació de risc d’exclusió. La voluntat del programa és facilitar als joves l’obtenció d’eines i habilitats per aprendre els coneixements curriculars, així com incrementar l’alumnat que segueix estudis postobligatoris o altres accions formatives, garantint-ne l’èxit.

El projecte va endegar-se el passat 14 de desembre, i està previst que finalitzi el mes de juny. Entre els objectius principals destaca aconseguir unes condicions que ajudin els estudiants al seguiment del currículum escolar, a adquirir hàbits d’organització i d’estudi, a planificar el treball escolar i a aprofitar totes les oportunitats que tenen al voltant per al desenvolupament del seu procés de creixement personal.

Cerca de voluntaris

Per a la realització del programa d'acompanyament és imprescindible la implicació de persones voluntàries. Actualment el projecte es duu a terme cada dimecres i dijous, de 16 a 17.30 hores, al local de Càritas Sant Ot de la Seu d’Urgell. Hi intervé una persona coordinadora i 3 voluntaris.

Per assegurar la continuïtat de la iniciativa, es fa una crida a totes aquelles persones que s'hi vulguin involucrar. La seva tasca s'adreçarà bàsicament a evitar el fracàs escolar i abandonament prematur dels estudis, amb la contribució al foment de les competències i aptituds dels joves, donant eines i tècniques de millora en l’estudi, i no tant sobre el contingut explícit de les matèries.

Per fer de voluntari no cal tenir una titulació específica, ni experiència prèvia. La dedicació setmanal és de tres hores, i l’entitat Càritas es fa càrrec del pla de formació del voluntariat. Els interessats es poden posar en contacte amb l’Oficina Jove de l’Alt Urgell als telèfons 973 35 56 08  i 607 866 902, o bé amb Càritas Sant Ot, al telèfon 973 35 12 66.