Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comencen les obres de millora de l'N-260, al seu pas per la Seu i Castellciutat

Comencen les obres de millora de l'N-260, al seu pas per la Seu i Castellciutat

El Ministeri de Foment construirà dues rotondes en un tram de menys d'un quilòmetre. La intervenció té un pressupost de més d'un milió d'euros
Senyalització d'obres a l'N-260
14/03/2016 17:45

El Ministeri de Foment ha iniciat aquest dilluns les obres de la millora de l'N-260 al seu pas per Castellciutat i la Seu d'Urgell. La intervenció, que inclou la construcció de dues rotondes, tindrà lloc entre els punts quilomètrics 228,6 i 227,1. El pressupost dels treballs ascendeix a més d'un milió d'euros.

L'objectiu del projecte és millorar la seguretat a la via. A més a més de les glorietes, també està prevista la rehabilitació del ferm i la inclusió d'una vorera per a vianants entre les dues glorietes. Així mateix, el planejament inclou l'adequació d'un mirador i la reordenació de defenses i voreres del pont.

L'origen del tram es troba a la intersecció amb l'accés a l'Hotel El Castell i el nucli de Castellciutat. Les obres es realitzaran fins al pont de la carretera sobre el riu Valira, coincidint amb l'entrada al casc urbà de la capital urgellenca. L'adequació d'aquest tram ha estat llargament reivindicada per l'Ajuntament de la Seu i els veïns de Castellciutat, que n'havien denunciat el risc d'accidents.

Millora de la seguretat

L'N-260, en el seu accés a la població de la Seu d'Urgell per l'oest, registra una mitjana de trànsit de 14.000 vehicles al dia que travessen les dues interseccions. En el punt quilomètric 228,5, en un canvi de rasant, hi ha una entrada a un camí agrícola, al nord, i dos accessos a un hotel i al poble de Castellciutat, al sud.

Al punt quilomètric 228,0, a la vora del pont sobre el riu Valira que dirigeix al nucli urbà de la Seu d'Urgell, al llarg de 60 metres del flanc nord de l'N-260 existeix una zona d'accessos a una àrea industrial que no disposa de cap tipus de canalització per al trànsit. Al costat sud hi ha una entrada a un altre camí agrícola.