Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / 'En veu alta. Parlem de salut mental', nou projecte de servei comunitari a la Seu d'Urgell

'En veu alta. Parlem de salut mental', nou projecte de servei comunitari a la Seu d'Urgell

En la iniciativa hi participa l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut La Valira. L'objectiu és desenvolupar projectes de sensibilització i contra la discriminació per raons de salut mental
Projecte 'En veu alta. Parlem de salut mental'
27/01/2020 13:56

L’alumnat de 4t curs d’ESO de l’Institut La Valira de la Seu d’Urgell portarà a terme durant el mes de febrer la fase pràctica del projecte de servei comunitari ‘En veu alta. Parlem de salut mental’. Els nois i noies participaran durant deu hores en un taller de restauració (servei prelaboral), un taller d'elaboració de falques radiofòniques a RàdioSeu amb el Club Social El Picot i un taller per dur a terme una campanya de sensibilització anti-estigma.

Prèviament, els estudiants han fet la fase d’aprenentatge, amb una durada també de deu hores, que ha consistit en tallers de salut, contactes amb entitats, una anàlisi crítica, a més del disseny i avaluació de campanyes de sensibilització. Les classes, facilitades per les entitats impulsores i per professorat de l’Institut la Valira, van tenir lloc entre els mesos d’octubre i desembre.

‘En veu alta. Parlem de salut mental’ és un projecte impulsat i coordinat en xarxa per diversos serveis i entitats de salut mental de la comarca (Intress: Club Social El Picot i servei prelaboral, CSMIJ-Sant Joan de Déu Terres de Lleida i CSMA-Gestió de Serveis Sanitaris) i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. L'objectiu final és desenvolupar iniciatives de sensibilització i contra la discriminació per raons de salut mental.

Per desenvolupar el projecte, les entitats impulsores han signat un acord de col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, promotor del Servei Comunitari. Els estudiants de secundària obligatòria, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentaran i protagonitzaran accions de compromís cívic, aprendran en l’exercici actiu de la ciutadania i posaran en joc els seus coneixements al servei de la comunitat.