Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Encesa solidària a la Seu a favor d'un projecte de col·laboració i suport educatiu a Guatemala

Encesa solidària a la Seu a favor d'un projecte de col·laboració i suport educatiu a Guatemala

Aquest dissabte, 27 de maig, a les 21 hores, es durà a terme l'activitat al pati del Col·legi La Salle. Els llantions es podran adquirir al mercat setmanal
Encesa solidària
24/05/2017 11:16

El Col·legi La Salle organitza aquest dissabte, 27 de maig, la tradicional Encesa solidària. El diners que es recaptin a través d'aquesta activitat es destinaran enguany a un projecte de col·laboració i suport educatiu a Zona Reyna, a Guatemala.

Els llantions es podran adquirir al preu d'un euro en una parada que s'instal·larà al mercat de la Seu. Les espelmes s'encendran a partir de les nou del vespre al pati escolar. L'acte comptarà amb diferents parlaments i actuacions musicals.

Cal afegir que en el marc de l'Estiu solidari, un grup de set professors del Col·legi La Salle viatjaran durant un mes a Zona Reyna per col·laborar amb la població autòctona, conèixer la seva realitat i poder aportar el suport necessari a les escoles, així com als conflictes socials que pateix Guatemala. El país concentra bona part de les agressions al territori i a les comunitats indígenes que es donen a l'Amèrica Llatina, a causa de l’alta concentració de recursos naturals.

El projecte

L'Encesa solidària demana cada any la col·laboració de tota la població urgellenca per recollir fons que es dediquen a projectes de cooperació internacional, amb la millora d'infraestructures, suport educatiu i contacte amb les comunitats de zones empobrides o necessitades. La coneixença de la realitat social mitjançant diferents visites, sessions específiques i el compartir quotidià, "permet descobrir tot el moviment que treballa per al canvi social, en aliança amb l'entitat Proide, que recolza i possibilita el projecte", explica el centre educatiu.

El projecte solidari d'aquest any es basa en la descoberta d'iniciatives innovadores de bones pràctiques a Guatemala. A banda de la descoberta, també s'hi potencia la participació i l'arranjament d’algunes escoles rurals de la humil Zona Reyna, del Departament del Quiché.