Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Endesa desballesta dues línies elèctriques centenàries del Pallars i la Noguera

Endesa desballesta dues línies elèctriques centenàries del Pallars i la Noguera

La instal·lació ha estat substituïda per una línia d'alta tensió de més de 27 quilòmetres de longitud i 98 torres. La inversió ascendeix a gairebé 6 milions d'euros.
Una torre al terra durant el procés de desmuntatge per part dels operaris de la companyia Endesa durant el gener del 2020 (Foto: Endesa)
06/02/2020 18:05

Endesa està retirant dues línies elèctriques centenàries que unien les comarques del Pallars Jussà i la Noguera. L'antiga instal·lació ha estat substituïda per una línia d'alta tensió de més de 27 quilòmetres de longitud i 98 torres metàl·liques, que compten amb elements d'alta tecnologia.

L'obra suposa desballestar més de 55 quilòmetres de cablejat i 177 suports, que unien les localitats de la Pobla de Segur i Ponts.

La reforma de la xarxa elèctrica d'alta tensió a 110kV ha suposat una inversió de gairebé 6 milions d'euros. El nou tram ha de permetre augmentar la seva resiliència davant condicions meteorològiques adverses. La modernització ha contemplat també la instal·lació d'elements i dispositius per protegir la flora i la fauna.