Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Entitats animalistes reclamen "sancions exemplars" per la batuda del vedat de caça de Peramola

Entitats animalistes reclamen "sancions exemplars" per la batuda del vedat de caça de Peramola

El propietari ha estat denunciat pel Seprona, que va constatar que s'havia abatut 171 animals, entre ells 10 cérvols fora del període legal i 131 daines. La coalició 'La Veritat de la Cacera' suggereix que es retiri el permís a la finca durant cinc anys
Intervenció del Seprona per una batura irregular a Peramola
13/03/2018 18:30

Els grups animalistes volen que en aquest cas es vagi més enllà de la sanció econòmica i demanen el tancament del vedat de caça durant cinc anys "per compensar el mal fet a les poblacions de fauna salvatge", segons ha dit a l'ACN el portaveu de la coalició, Jaume Grau. El col·lectiu vol saber quines actuacions està duent a terme la Generalitat per respondre davant de fets com els que van succeir a l'Àrea Privada de Caça de Peramola, denunciats pel Seprona de la Guàrdia Civil. En aquest sentit, demanen informació sobre el número d'inspeccions fetes durant la temporada de caça 2017-2018 per tal de "poder valorar si l'acció de les administracions és prou eficient".

Jaume Grau considera que si no s'aplica una sanció contundent al vedat de caça del municipi alturgellenc "s'estarà donant el missatge que surt barat cometre irregularitats i que s'és permissiu amb la vulneració de la normativa de caça a Catalunya". També ha dit que creuen que s'està fent "un abús de la gestió cinegètica" i que "la idea que davant els problemes amb la fauna cal caçar més és un greu error que només fa que alterar encara més els equilibris ecològics".

Carn enviada a una empresa de Toledo

'La Veritat de la Cacera' també ha reclamat que la carn dels animals abatuts durant la cacera "sigui destruïda per evitar que els infractors en puguin treure beneficis, ja que tenien previst destinar-la a una empresa càrnia de Toledo". En l'acció hi van morir 10 cérvols, 22 muflons, 8 senglars i 131 daines. En aquest última cas, es va vulnerar de manera flagrant el límit marcat pel Pla Tècnic de Gestió Cinegètica del vedat, que només permet caçar 66 daines.