Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ERC alerta del risc que la normativa impedeixi obrir piscines municipals de l'Alt Pirineu

ERC alerta del risc que la normativa impedeixi obrir piscines municipals de l'Alt Pirineu

Molts ajuntaments veuen "impossible" complir els nous requisits amb monitors locals. Si no s'aplica una moratòria, els consistoris afectats amenacen de lliurar les claus de les instal·lacions a la Direcció General de l'Esport
Reunió d'alcaldes d'ERC amb el representant territorial d'Esports, Joan Segura
09/06/2017 15:33

Una representació d’alcaldes de Lleida i de l'Alt Pirineu, encapçalada per portaveu del grup d’ERC a la Diputació de Lleida i alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, s’han reunit amb el representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura,  per demanar-li una reunió urgent amb del director general d'Esports que els permeti expressar-li la "profunda preocupació pel que fa a la contractació de socorristes per poder obrir les piscines municipals els propers dies".

Els representants d’Esquerra Republicana s’han mostrat contundents a l’afirmar que "si la Generalitat no concedeix una moratòria en l’aplicació de la normativa o permet que es reconeguin els currículums posteriors a 2015, molts alcaldes s’estan plantejant no obrir les seves piscines municipals i lliurar les claus d’aquests equipaments a la Direcció General de l’Esport perquè sigui aquest organisme qui es responsabilitzi de la seva obertura".
 
Des d'Esquerra han recordat que la normativa per la titulació i els requisits per accedir a les esmentades places de socorrista "s'han endurit" i "ara s’obliga tots els candidats a estar inscrits al Registre oficial de professionals de l’esport de Catalunya". A més a més, "per formalitzar aquesta inscripció es demana una experiència mínima de dues temporades en una piscina municipal, anterior al 2015". Gilabert ha assegurat que aquest requisit "es pràcticament impossible que el compleixin la gran majoria dels socorristes que hi ha a les nostres comarques i fa inviable la contractació per poder atendre totes les demandes que es generen a les piscines municipals" tant de Lleida com de l'Alt Pirineu.
 
Aquest fet, segons el portaveu d'ERC, obliga molts ajuntaments a "haver de plantejar-se la contracció de socorristes de fora de Catalunya" i, en conseqüència, "deixar sense feina als joves de les nostres comarques". De la seva part, l’alcalde de Bellvís i diputat provincial de la formació republicana, Joan Talarn, ha manifestat que "alhora s’està generant una certa especulació dins del mercat, perquè davant de la manca de professionals s’estan apujant els preus de les hores en aquest servei i el fet afegit d’haver de sufragar els costos de l’allotjament dels mateixos a la localitat per fer més atractiva aquestes places".