Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ERC-AM de Ribera d'Urgellet demana més informació sobre el centre de residus

ERC-AM de Ribera d'Urgellet demana més informació sobre el centre de residus

L'oposició ha entrat una carta a l'Ajuntament perquè es doni més detalls del projecte, ja aprovat El grup republicà vol resoldre dubtes sobre les dimensions i la utilitat final que tindrà l'equipament de recollida i transferència
El Pla de Sant Tirs
28/11/2013 18:02

El grup municipal d’ERC-AM de Ribera d’Urgellet ha demanat per carta a l’alcalde Antoni Capdevila (CiU) "explicacions públiques i clares" sobre el centre de recollida i transferència de residus que el mes d’abril passat es va adjudicar de forma definitiva a l’empresa Urgellet Ambiental, a raó de 560 euros mensuals de lloguer.

La carta s’ha registrat a l’ajuntament aquest dimecres i els tres regidors d’ERC-AM l’han fet "perquè en cap dels plens en què fins ara s’ha tractat aquest projecte l’equip de govern no ha donat explicacions concretes sobre què suposarà aquest centre" i "segon, perquè després d’haver tingut accés al pla especial presentat per l’empresa, se’ns plantegen uns quants dubtes".

El 29 de novembre del 2011, el ple de Ribera d’Urgellet va aprovar el plec de clàusules per l’arrendament de dues parcel•les de finques rústiques a Sant Pere de Codinet, amb el vot contrari dels regidors d’ERC-AM per la falta d’informació que hi havia sobre el projecte. L’equip de govern va afirmar que es tractava d’una planta comparable a la que la Mancomunitat d’Escombraries té a Benavarre, i que el seu impacte seria mínim. Quan al ple del 18 de gener del 2012 l'oposició va demanar més informació al respecte, l'alcalde es va mostrar favorable al projecte al•legant que es crearia activitat i llocs de treball al municipi. El 19 de juny d’aquest any, l’equip de govern de CiU va fer l’aprovació inicial del pla especial urbanístic.

ERC-AM pregunta per que "en cap lloc d’aquest pla especial es parla de la capacitat màxima que tindrà la planta, ni en queda prou clar l’interès públic". L'oposició també qüestiona el fet que el pla afirma que la planta permetrà “donar servei a les necessitats de gestió de residus de la comarca”, quan "a l’Alt Urgell ja existeix el centre de Benavarre, que compleix amb aquest servei".

Un altre dubte que s'ha plantejat és saber quin tipus de residus s’hi tractarien, ja que en el pla especial es fa referència tant a residus perillosos com no perillosos, quan en un ple es va dir que seria runa de la construcció.