Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ERC i la CUP demanen crear un servei municipal d'assessorament legal a entitats de la Seu

ERC i la CUP demanen crear un servei municipal d'assessorament legal a entitats de la Seu

Els dos grups lamenten que la nova llei obliga les associacions a fer més tràmits burocràtics i en posa en perill la continuïtat. La moció planteja que un tècnic municipal doni suport administratiu a col·lectius sense ànim de lucre
Centre Cívic El Passeig
09/07/2018 10:30

Els grups municipals d'ERC i la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell presenten al plenari d'aquest dilluns una moció conjunta en la qual demanen la creació d’un servei municipal de suport a entitats i associacions.

Segons exposen ambdues formacions independentistes, "des de l’aplicació de la llei de transparència, les entitats del tercer sector han vist augmentat amb escreix el seu volum de feina burocràtica, i en molts casos els és impossible de poder-la gestionar". Per aquest motiu, Esquerra i la CUP reclamen la creació d’aquest servei de suport, que inclogui "l'assessorament comptable necessari per a complir la legislació vigent en aquelles entitats amb uns ingressos inferiors als 50.000€".

Els dos grups lamenten que la nova llei estatal que regula les entitats sense ànim de lucre "és una llei pensada i redactada per a l’Administració, i no per a les entitats", i que "dels seus preceptes també se’n deriven obligacions aplicables a totes aquelles entitats vinculades i a les persones físiques i jurídiques que tenen relacions de manera directa amb l’Administració pública". Des de la seva aplicació, les associacions "han vist multiplicat en escreix el seu volum de feina a nivell burocràtic, sent obligades a presentar davant diferents administracions públiques un seguit de justificacions i documentació legal que, en molts casos, els és impossible de gestionar".

En aquest sentit, la moció alerta que "la nova legislació requereix d’uns coneixements i recursos jurídics, administratius i comptables que sovint les entitats no tenen, i han de fer ús de serveis privats de gestoria, fet que els comporta un cost afegit a càrrec del pressupost". Aquest cost gestor fa que "minvi la dedicació econòmica de l’entitat per al desenvolupament de les seves activitats i accions", hi afegeixen.

Risc de desaparició

De fet, alguns col·lectius "han manifestat el risc que corren de desaparèixer pel fet de no poder assumir ni l’increment de feina ni el cost econòmic gestor de la burocràcia". Sobre aquest fet, ERC i la CUP recorden que "el teixit associatiu és un dels pilars fonamentals per al desenvolupament de la societat" i no es pot permetre "que entitats desapareguin pel fet de no poder assumir la burocràcia".

La proposta demana assignar un tècnic municipal que doni suport administratiu i jurídic a les entitats i associacions del municipi, com també dissenyar una campanya de difusió per tal que totes les entitats i associacions del municipi quedin informades de l’existència del nou servei.