Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ERC La Seu reclama una ordenança per regular la prostitució

ERC La Seu reclama una ordenança per regular la prostitució

La moció de la formació republicana planteja la necessitat de controlar-ne la pràctica al municipi. Al proper plenari també es demanarà un nou pas de vianants per accedir a l'Institut Joan Brudieu des del camí de la Palanca
La Seu d'Urgell
03/06/2016 11:05

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell presentarà al proper plenari, dilluns vinent, dues mocions per "millorar la qualitat de vida de la ciutat", en què es demana, d'una banda, regular la prostitució al municipi; i de l'altra, un pas de vianants per a l'accés a l'Institut Joan Brudieu.

Pel que fa al primer text, ERC la Seu exposa que "davant la problemàtica detectada en alguns habitatges on s’hi practica la prostitució", es demana a l’equip de govern "que s’iniciïn els tràmits per tal de redactar una ordenança que en reguli la pràctica al municipi", amb la qual "es garanteixi la seguretat, la salubritat i la cohesió veïnal". El grup republicà, alhora, vol instar els diferents partits polítics del Parlament de Catalunya per tal que iniciïn "un debat i una comissió de treball entorn a la regulació de la pràctica legal de la prostitució" al conjunt de Catalunya, "tot garantint els drets laborals de les persones treballadores sexuals".

El grup municipal lamenta que "la inexistència de cap regulació sobre la prostitució sovint trasllada als municipis la responsabilitat d’abordatge a una situació existent, però sense marc legal que la reguli. L’any 1995 es va despenalitzar l’oferiment de serveis sexuals a canvi de diners, "deixant aquesta activitat en una situació d’alegalitat que no s’ajusta a cap normativa legal i abocant les persones que s’hi dediquen, especialment les dones, a una situació de màxima vulnerabilitat i invisibilitat social, en mans de màfies i persones que en poden abusar, explotar sexualment i dur-les cap a l’esclavatge sexual". Per això, la moció aposta per una regulació "que respongui a dues necessitats existents: d’una banda, l’eliminació de les xarxes de prostitució forçada i de tràfic de persones; i de l’altra, garantir el dret de les dones que lliurement exerceixen la prostitució".

Quant a l'Institut, Esquerra afirma que ha detectat "deficiències de mobilitat a l’entorn emprat per a l’entrada i sortida d’alguns alumnes, pel camí de la Palanca". En aquell punt, detallen "hi manca, principalment, un pas de vianants per tal de poder accedir al centre educatiu de forma segura". Per això, sol·liciten doncs, que es realitzi "el pintat de la zona zebrada, la pertinent senyalització de regulació de velocitat dels vehicles i que s’hi destaqui un membre de la policia municipal durant les entrades i sortides".

Des d'ERC esmenten el fet que el ple del passat 9 de maig va aprovar una partida de 300.000 euros destinada al desplegament de part del Pla de Mobilitat i que recollia, entre d'altres, la creació de guals, la millora de voreres i l’asfaltat de carrers.

Preguntes sobre els serveis d'emergències amb helicòpter

D'altra banda, ERC la Seu ha presentat dues preguntes escrites a l’equip de govern, per tal de saber la situació en la que es troben les negociacions amb el Departament de Salut i Departament d’Interior per tal d’ubicar, a la Seu, serveis d’emergències helitransportades del SEM i el GRAE. Actualment el punt més proper on es presta aquest servei és a Tremp, i Esquerra demana que la Seu també disposi d'aquesta funció per atendre millor les emergències.