Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ERC presenta a la Seu el llibre 'El més calent... al front de Madrid'

ERC presenta a la Seu el llibre 'El més calent... al front de Madrid'

Una setantena de persones van assistir a l’acte, que va comptar amb l'assistència del diputat al Congrés, Jordi Ramon, acompanyat de l’actual candidat per Lleida, Jordi Ausàs
Logo Eleccions Generals 2008
18/02/2008 10:24

La presentació del llibre del Grup Parlamentari d'Esquerra al Congrés dels Diputats: "El més calent.. al front de Madrid" ha aplegat aquest divendres una setantena de persones a al Centre Cívic El Passeig de la Seu. A l’acte hi va ser present el diputat al Congrés Jordi Ramon, acompanyat de l’actual candidat, Jordi Ausàs.

Jordi Ramon, va manifestar que el llibre és “una carta oberta del que s'ha fet i una orientació per a proper grup parlamentari”. Jordi Ramon va afegir que el llibre és una 'recopilació basada en les anècdotes viscudes per primer cop a la Cambra espanyola per part d’un grup independentista català.

Per la seva banda, Jordi Ausàs va subratllar que el llibre fa referència a les “promeses incomplertes del govern de Zapatero” i va voler afegir que “fer pedagogia del fet català no porta enlloc i que l'estrategia d'Esquerra és d'afeblir l'Estat i cercar estructures estatals pròpies per a Catalunya”.

Ausàs també va fer un reconeixement públic per la tasca parlamentària que ha dut a terme Jordi Ramon al llarg d'aquests quatre anys al Congrés dels Diputats. Ausàs assenyala que “l'activitat parlamentària del lleidatà ha estat valorada i reconeguda per nombrosos col.lectius, entitats i associacions i de manera molt especial pel conjunt dels sector agrari de Catalunya i el sindicat majoritari Unió de Pagesos”. Ausàs va assegurar que ha estat un extraordinari parlamentari, que ha defensat “amb força i tremp el país".

En clau electoral, el candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya per Lleida, Jordi Ausàs, ha remarcat aquest diumenge que un dels drets més bàsics en els països normals com el dret a decidir lliurement sobre el futur d’un poble, encara “ens és negat avui en dia”, i per això ha reclamat públicament que l’Estat “atorgui la facultat a de poder convocar referèndums d’àmbit local i nacional a Catalunya”.

Ausàs ha fet aquestes declaracions quan ara es compleixen els dos anys (aquest dilluns 18 de febrer) de la primera manifestació multitudinària celebrada a Barcelona sota el lema: “Som una nació”, i en la qual Esquerra va ser l’únic partit que hi va participar. Per això, el candidat republicà ha volgut recordar que “Esquerra sap el què vol i sempre ha tingut les coses clares”, i en aquest sentit ha dit que ha estat “l’única formació que des d’un principi s’ha mullat per aconseguir que el dret a decidir sigui una realitat”.

Al mateix temps, Jordi Ausàs, ha deixat clar que CiU, amb les seves últimes declaracions en què supediten el Govern de Catalunya a una decisió de Madrid, “ja és la segona vegada que vol pactar a Madrid quin ha de ser el govern de Catalunya”. “Primer ho van fer amb el pacte Mas-Zapatero i la retallada de l’estatut i ara volen aprofitar els comicis del 9 de març per aconseguir allò que no li van donar les urnes ni la sobirania del Parlament”, ha explicat el candidat republicà. És per aquest motiu que Ausàs ha fet una crida a la gent que se sent nacionalista i sobretot que s’estima Lleida i Catalunya , perquè “pensi bé a l’hora de donar el seu vot de si està disposada a convertir el govern de la Generalitat en una moneda de canvi, com vol fer CiU”.

Pel que fa a la visita del candidat del PSOE, José Luís Rodríguez Zapatero a la ciutat de Lleida, i les seves paraules en què reclamava el suport de Catalunya per tenir una majoria àmplia, Ausàs ha recordat que el PSC ha estat invisible a Madrid a l’hora de defensar els interessos i les institucions catalanes, ja que al Congrés han votat en contra de fins a sis lleis catalanes aprovades al Parlament de Catalunya i en les quals el PSC hi havia votat a favor. Per això Ausàs ha reiterat que “el millor per Catalunya és que Esquerra consolidi el Grup Parlamentari propi, tingui una veu i un pes específic i pugui ser decisiva en les qüestions cabdals per esdevenir un factor de correcció i marcar de prop el govern espanyol”.