Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ERC proposa crear noves places d'aparcament al nucli comercial de la Seu

ERC proposa crear noves places d'aparcament al nucli comercial de la Seu

El grup republicà planteja pactar amb propietaris l'habilitació de solars, com també bonificacions de zona blava per les compres. La segona moció presentada vol instar la Policia Nacional a complir amb la llicència d'obres municipal
Carrer Major de la Seu
06/09/2017 17:55

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de la Seu presenta dues mocions al ple municipal de dimarts vinent, dia 12. En la primera proposen augmentar el nombre de places d’aparcament al centre comercial del municipi per contribuir a la dinamització del petit comerç.

Concretament, Esquerra proposa arribar a acords amb les propietats de solars desocupats ubicats al centre de la ciutat per tal d’adequar-los com a aparcament. El suggeriment contempla que els espais siguin de pagament, gestionats per l’Ajuntament, i alhora que es pugui realitzar una bonificació a través de comprovants de compra als establiments adherits. Aquest fet comportaria que l’emplaçament s’utilitzés principalment amb l’objectiu de realitzar compres al petit comerç de la ciutat. El portaveu del grup municipal, Francesc Viaplana, creu que "aquesta actuació pot ser un bona eina de dinamització per als petits establiments de la ciutat, que han vist minvats fortament els seus ingressos des de l’obertura del Mercadona”.

Els acords proposats són "establir converses amb les propietats dels solars per tal d’arribar a l’acord d’ubicar-hi places d’aparcament; establir un sistema de pagament, gestionat per l’Ajuntament, on l’estada màxima de dues hores pugui ser bonificada a través de comprovant de compra als establiments adherits; i "limitar l’horari d’estacionament, subjecte a l’horari comercial, de 9 a 21h".

Retirada dels pals de bandera

D'altra banda, ERC també presenta una moció per reclamar el compliment de la llicència d’obres concedida a la Direcció Nacional de la Policia. El grup republicà exposa la necessitat de fer enretirar els pals de bandera ubicats a l’estructura exterior de davant de la comissaria del cos policial espanyol, al capdamunt de l'avinguda del Salòria. Durant la reforma de la instal·lació, es va denegar la ubicació dels pals a l’estructura exterior per part dels serveis tècnics municipals, fet que, indiquen, "no ha estat respectat pel sol·licitant, tot incomplint la llicencia d’obres atorgada".

El grup municipal d’ERC ha reclamat en diverses ocasions, tant en junta de govern com a través d’un prec al mateix plenari, que es realitzi el pertinent requeriment d’enretirada al sol·licitant, tot fent complir la llicencia atorgada; un requeriment que no s’ha dut a terme. Viaplana creu que "és molt greu que calgui fer una moció per sol·licitar que es faci complir la llicència d’obres atorgada a aquest estament, que pel que sembla, no es veu subjecte al compliment de la legalitat”.

La moció proposa com a acords "comunicar la necessitat de complir la llicència d’obres atorgada a la Direcció General de la Policia, realitzant la retirada dels pals de bandera en el termini màxim d’un mes", com també que "en cas que en el termini d’un mes no s’hagi modificat l’estructura de forma adequada, s'actuï d’ofici per part de l’ajuntament" per fer la retirada, a banda de "sol·licitar als serveis tècnics municipals que, realitzin el pertinent seguiment de les llicències d’obres atorgades i en comprovin el compliment segons els termes que s’autoritzin".