Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ERC proposa dotar la Seu d'un parc públic d'habitatge social

ERC proposa dotar la Seu d'un parc públic d'habitatge social

El grup republicà creu que calen avenços per donar ús a pisos buits i poder oferir lloguers assequibles. Al proper plenari, Esquerra també demanarà que la ciutat estableixi una col·laboració turística amb un municipi del litoral català
Eixample urbà de la Seu
09/03/2018 17:46

El grup municipal d’ERC a l'Ajuntament de la Seu presentarà al proper plenari, aquest dilluns vinent, dues mocions en l’àmbit de l’habitatge social i de la promoció turística.

A la primera moció, el grup republicà sol·licita a l’ajuntament que arribi a acords amb les propietats dels habitatges buits per tal de poder crear un parc públic d’habitatge social i oferir lloguers a preus assequibles, com també disposar d’un o més pisos per casos d’emergència social, concretament per a situacions com ara persones sense sostre, víctimes de violència, transeünts o bé desnonaments.

La petició ve motivada arran de l’estudi realitzat l’any 2016 que concloïa que a la Seu d’Urgell existien al voltant de 350 habitatges sense ocupar. Des de llavors, segons el portaveu d'Esquerra, Francesc Viaplana "no hi ha hagut cap canvi en les polítiques d’habitatge municipals que puguin aprofitar les dades de l’esmentat estudi". La proposta, hi afegeixen, "vol afavorir el dret a l’habitatge just i digne per a tothom" i per aquest motiu creuen que "cal realitzar noves polítiques des del govern municipal".

D'altra banda, a la segona moció, ERC la Seu proposa "que l’ajuntament estableixi converses per tal d’oferir uns paquets d’intercanvi turístic amb alguna població de la costa catalana", amb els quals "els visitants puguin gaudir d’avantatges econòmics en ambdues poblacions". El grup municipal proposa que es reuneixi el Consell Municipal de Promoció Econòmica per pensar el tipus de promoció que es pot fer per tal d'aconseguir avantatges mutus, tant per al turisme d'ambdues poblacions com per als seus habitants. Per això, insta a posar-se en contacte amb poblacions del litoral que hi puguin estar interessades, en la línia dels intercanvis que ja tenen establertes d'altres poblacions tant de l'Alt Pirineu com d'Andorra.

ERC destaca que "la Seu, i per extensió la resta de la comarca, disposa d’un gran nombre d’atractius turístics i conformen una oferta àmplia i variada apta per a tot tipus de visitants", que consta d'"una oferta de natura per a tots els nivells amb baixa, mitja i alta muntanya, espais per practicar gran varietat d’esports com ara l’escalada, el ràfting, el senderisme o l’hípica, entre molts altres". A això hi afegeixen "un gran conjunt de singularitats culturals, històriques i arquitectòniques repartides per arreu del territori comarcal" i la seva "gran varietat i qualitat gastronòmica i artesanal, així com una oferta d’allotjament que passa per tot tipus de categories: albergs, pensions, hotels de diferents categories i càmpings". Per tot plegat, creuen que és possible establir aquesta col·laboració.