Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ERC reclama celeritat amb la parada de taxis de la Seu i amb el control de l'incivisme

ERC reclama celeritat amb la parada de taxis de la Seu i amb el control de l'incivisme

El grup republicà recorda que la nova ubicació per als taxistes ja es va acordar ara fa un any i mig. Francesc Viaplana també ha expressat preocupació pels desperfectes al Camp del Codina, on l'Ajuntament ha impulsat una comissió de seguiment per posar-hi fre
Incivisme a la plaça del Camp del Codina
18/04/2018 12:40

El portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de la Seu, Francesc Viaplana, ha reclamat a través de la Junta de Govern Local "celeritat" a l'hora d'ubicar la parada de taxi al costat de l’estació d’autobusos i "un major control de l’incivisme" en espais com la plaça del Camp del Codina.

Pel que fa a la nova parada de taxis, Esquerra Republicana va presentar al ple del juliol de 2016 una moció, que fou aprovada unànimement, per tal que aquest servei, actualment situat al passeig de Joan Brudieu, s'ubiqui a les immediacions de l’estació d’autobusos. El text acordat al plenari contemplava l'execució d'aquest projecte abans no acabés l’any 2016, a banda de realitzar una reunió prèvia amb el col·lectiu de taxistes abans de la posada en funcionament de la parada, per explicar-la i consensuar-ne el funcionament. Viaplana lamenta que, per ara, cap de les actuacions no s’ha dut a terme encara, un any i mig després, i per aquest motiu reclamem que ara es faci de manera imminent.

El portaveu republicà ha manifestat que "no pot ser que triguem un any i mig a posar fil a l’agulla a una actuació com aquesta, simple i senzilla però d’importància cabdal, ja que és de rebut que la gent que arriba a la ciutat amb transport públic pugui tenir un servei de taxi a les mateixes immediacions”.

Mostres d'incivisme

D'altra banda, a la junta, ERC ha mostrat la preocupació "per l’incivisme que es produeix en llocs com la Plaça del Camp del Codina". Francesc Viaplana denuncia que "en aquest espai, són diàries les mostres de brutícia i deixadesa de l’espai públic, agreujades les nits del cap de setmana, i fins i tot a nivell d’inseguretat per al veïnat". Viaplana ha exposat que, ara que arriba el bon temps, temen "que aquestes accions vagin en augment" i per aquest motiu sol·licita també que s'ubiqui de seguida les càmeres de seguretat pertinents al túnel de pas de la plaça "tal i com se’ls va garantir al veïns". Esquerra també sol·licita "que es reuneixin els portaveus dels diferents partits per tal de decidir a quins altres espais de la ciutat s’hi volen ubicar càmeres de seguretat, i que es posin en marxa els tràmits i processos econòmics necessàris per al seu finançament, licitació i instal·lació".

Al ple municipal del mes passat ja es va debatre, a petició del grup de Compromís, els problemes d'incivisme en punts com ara el Camp del Codina i la remodelada plaça de Joan Sansa. Al respecte, el primer tinent d'alcalde, Jesús Fierro, va apuntar que darrerament s'ha dut a terme una reunió amb els veïns en la qual es va acordar crear una comissió de seguiment, de caràcter tècnic i no pas polític, coordinada per l’inspector de la Policia Municipal. El grup compta amb representants de tots els blocs de pisos de la zona i també dels comerços que hi estan instal·lats.

Fierro va detallar que, paral·lelament, s'han fet diverses reunions internes per part de l'Ajuntament amb les àrees de l'Ajuntament implicades en aquesta qüestió, com son la mateixa Policia, neteja, l'oficina tècnica, Joventut, Infància, Ensenyament, Esports, Cultura, Festes. L'objectiu, segons el tinent d'alcalde, és buscar conjuntament solucions a aquestes problemàtiques, apel·lant directament a la gent que les causa, i "buscar mecanismes transversals que permetin fer accions perquè en aquesta plaça es creï un model de dinamització que sigui també exportable a d'altres espais com és la plaça de Joan Sansa".