Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ERC reclama més inversions de l'Estat espanyol al Pirineu

ERC reclama més inversions de l'Estat espanyol al Pirineu

La formació republicana duu a terme la campanya 'Fins a l’últim minut, fins a l’últim cèntim', en què sol·licita que s'incloguin les esmenes presentades als Pressupostos Generals
Campanya 'Fins a l'últim minut, fins a l'últim cèntim' (Foto: ERC)
26/06/2017 12:30

Esquerra Republicana de Catalunya ha iniciat la campanya 'Fins a l'últim minut, fins a l'últim cèntim' amb l'objectiu que el Partit Popular admeti la cinquantena d'esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat que el seu grup ha presentat a través de la senadora pirinenca Anna Azamar. La iniciativa, que compta amb el suport municipal del territori, denuncia les mancances territorials actuals i vol mostrar de forma visual alguns dels llocs que requereixen actuacions urgents per part del Govern estatal.

La campanya recorre les diferents comarques del Pirineu i la Val d’Aran i n’anuncia l’import total que s'hi reclama. Les actuacions sol·licitades fan referència a l’àmbit de les infraestructures, el medi ambient, la cultura, els serveis socials i els equipaments, i s’hi contemplen obres com la millora de l'N-260 (Eix pirinenc), amb actuacions com les variants de Gerri de la Sal, la Pobla de Segur o Senterada, el pas soterrat per a vianants a Castellciutat o el túnel del Port del Cantó.

Altres intervencions són de condicionament, neteja, conservació i manteniment de les lleres dels rius que formen part de la conca hidrogràfica de l'Ebre, i la redacció del projecte i execució de l’ampliació i millora de la carretera N-154 entre Puigcerdà i Llívia. També es recullen millores d’adequació de camins rurals i naturals, la rehabilitació d’elements culturals, com els refugis de la guerra civil del Pla de Sant Tirs, la muralla romana d’Isona, el castell de València d’Àneu o diferents esglésies.

Esmenes descartades

ERC recorda que el Grup Popular al Senat ja va anunciar a la comissió informativa de pressupostos que no acceptaria cap de les 6.000 esmenes que han introduït els diferents partits polítics als Pressupostos Generals de l'Estat. Amb la campanya iniciada, el grup republicà vol evidenciar que cal compensar a la ciutadania el dèficit i mancances que acumula el territori en inversions.