Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ERC reclama que la Seu faci passos endavant per a l'acollida de persones refugiades

ERC reclama que la Seu faci passos endavant per a l'acollida de persones refugiades

El grup republicà també sol·licitarà en el ple la creació d’una aplicació mòbil per a l’àrea de Joventut i que l'Ajuntament urgellenc expressi el suport a les dones que són víctimes d’agressions sexuals
ERC, contra la sentència de 'La Manada'
10/05/2018 14:49

ERC reclamarà dilluns vinent en sessió plenària que l'Ajuntament de la Seu faci els tràmits formals per donar acollida a les persones refugiades provinents de conflictes bèl·lics. El partit republicà considera que no s'ha avançat en aquesta matèria a la ciutat, malgrat que fa tres anys que es va presentar al ple una moció conjunta de tots els partits per donar suport a la rebuda de població refugiada víctima de la guerra civil de Síria, així com d'altres situacions conflictives que estan tenint lloc a la Mediterrània.

En una moció, ERC insta el consistori urgellenc a inscriure's a l’inventari de recursos per a persones refugiades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El text també demana que es posi un habitatge a disposició de la família que s'aculli, i que l'arrendament i les despeses de subministres vagin a càrrec de l'Ajuntament. A més a més, la petició inclou oferir un lloc de treball municipal a algun dels membres del nucli familiar, segons el perfil professional i les capacitats, per tal de poder fer front a les despeses de sosteniment. Finalment, la moció contempla establir un pla d’acollida per acompanyar les persones refugiades en el coneixement dels serveis públics de la Seu, l’entorn, la llengua i tots aquells aspectes que millorin la seva adaptació a la ciutat.

Aplicació mòbil per a Joventut

Pel que fa al ple, el regidors d’ERC també sol·licitaran dilluns que ve la creació d'una aplicació mòbil per a l'Àrea de Joventut i l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, que permeti "travessar la frontera comunicativa entre els joves i els canals convencionals". El grup republicà indica que els canals que utilitza el servei "estan desfasats i són insuficients per oferir informació efectiva per al jovent".

ERC recorda que aquesta, i altres aportacions, ja van ser exposades durant l’aprovació de l’actual Pla Local de Joventut, el setembre de 2016, i assenyala que hi havia el compromís d’anar incorporant-les a les actuacions anuals. El partit urgellenc especifica que en l’aplicació ha de constar d’un apartat d’informació genèrica, adaptada al territori, sobre els diferents àmbits que treballa el departament, i oferir un servei de missatgeria per informar de les novetats.

Suport a les dones víctimes d’agressions sexuals

ERC la Seu presentarà una tercera moció al plenari municipal "arran de la indignant sentència del cas de La Manada", on dóna suport a totes les dones víctimes d’agressions sexuals. En aquest sentit, el text sol·licita que es porti a terme un protocol a nivell municipal per a la prevenció i l’abordatge de situacions d’assetjament sexual en els espais d’oci i de lleure, i que es formi en perspectiva de gènere i violència masclista totes i tots els professionals de l’Ajuntament, en especial aquells que ofereixen serveis directes a les dones. La petició també reclama la revisió del Codi Penal per tal que s’hi incorpori la perspectiva de gènere i que es garanteixi la formació obligatòria i continuada de la judicatura per a la garantia dels drets de les dones.