Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ERC reclama una comissió de seguiment de la zona de parapent d'Organyà

ERC reclama una comissió de seguiment de la zona de parapent d'Organyà

El grup municipal veu necessari que l'Ajuntament disposi d'un mecanisme de seguiment de l'estació de vol. La setmana passada van començar les obres del projecte, que vol situar el municipi com un referent internacional d'aquest esport
Parapent a Organyà (Foto: Laurent Merle / Acro Game)
08/02/2019 18:18

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament d'Organyà ha reclamat la creació d'una comissió d'estudi i seguiment de la zona d'enlairament de parapent al municipi, a la muntanya d'Ares. El regidor republicà al consistori, Sergi Parramon, ha explicat que ja va presentar una moció amb aquesta petició el mes d'agost passat, però finalment la va retirar perquè l'equip de govern es va comprometre a dur a terme la proposta.

Esquerra exposa que, sis mesos després i quan les obres acaben de començar, "no s’ha fet cap pas per avançar cap a la creació de la comissió". Per això, ara han decidit presentar la moció. Sergi Parramon valora que "les millores que s’estan duent a terme a la zona han de comportar un augment de la qualitat de les instal·lacions", però veu "necessari que l’ajuntament disposi d’algun tipus de mecanisme de seguiment de les instal·lacions per tal de valorar-ne les possibilitats de gestió i explotació".

La proposta planteja que la comissió tingui "un perfil mixte, tècnic i polític, amb representants de cada partit, l’arquitecte municipal, un tècnic del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i una persona especialitzada en el món del parapent o projectes turístics i esportius".

En l'exposició de motius es recorda que actualment a Organyà hi ha tres escoles de vol del municipi, les quals ofereixen serveis a visitants i practicants de parapent i contribueixen a la promoció turística del territori. Atesa la importància de la reforma per al municipi, ERC creu que "la futura gestió d'aquestes instal·lacions ha de ser un tema cabdal per a l'ajuntament".

La setmana passada, l'Ajuntament d'Organyà va iniciar les obres de construcció de la futura estació de parapent d'Organyà, que vol consolidar la vila com un referent internacional en aquest esport tenint en compte que actualment ja atrau aficionats de tot Catalunya i d'arreu del món, juntament amb alguns dels millors experts mundials.

Els treballs comportaran l'ampliació de l'envol, que serà emmoquetat, juntament amb la creació d'un nou aparcament amb 35 places, una grada per a espectadors i acompanyants, uns nous lavabos, una estació meteorològica per conèixer en tot moment l'evolució del temps i dels corrents de vent, l'arranjament del camí d'accés i una barrera per controlar l'entrada i sortida d'aficionats.