Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Es clou el 6è Festival Canòlich Music amb la participació de gairebé un miler de persones

Es clou el 6è Festival Canòlich Music amb la participació de gairebé un miler de persones

L'organització destaca la gran implicació dels joves. L'esdeveniment s'ha dut a terme aquest cap de setmana a Sant Julià de Lòria
Canòlich Music 2018 (Foto: Bisbat d'Urgell)
19/11/2018 19:00

La parròquia de Sant Julià de Lòria s’ha omplert aquest cap de setmana de joves, principalment d'arreu de Catalunya i Andorra, amb motiu de la sisena edició del festival Canòlich Music. A la missa, acte central de la trobada, es van trobar diverses generacions i prop d’un miler de persones.

El delegat de Joventut del Bisbat d'Urgell, Lluís Plana, ha fet una valoració positiva de l'esdeveniment i n'ha destacat "la implicació dels joves, els voluntaris i els artistes i grups, que fan que el festival sigui un referent i creixi any rere any". El delegat d’Ensenyament i rector de Sant Julià de Lòria, Mn. Josep Chisvert, considera que la proposta és "un espai de trobada que, a Andorra, en la seva vocació de cruïlla de camins, té un gran valor".

Els organitzadors també han remarcat que la celebració s'ha dut a terme sense incidents i que ha tingut molt bona acollida a la parròquia i al Principat "per la vocació de donar un espai als joves on gaudir de la música i de la trobada amb l'espiritualitat de manera positiva i sana".

Activitats amb valors entorn dels Drets Humans

Amb motiu del 70è aniversari de la declaració universal dels drets humans, el Canòlich Music va triar aquesta temàtica com a eix de les activitats i reflexions. Tant el matí com la tarda del dissabte, es van organitzar tallers com el Crist Xperience o l’activitat a la natura ‘Els camins saludables dels drets humans’, on els nois i noies van fer un tram caminant vorejant el riu.

L’Eucaristia, l’acte central del Festival Canòlich Music, va aplegar novament centenars de persones de totes les edats, provinents d’Andorra, la Seu d’Urgell i les comarques properes, València, Tortosa, Lleida i Barcelona. Aquesta vegada, la celebració eucarística fou animada pel músic David Pradas, vinculat a la Diòcesi d'Urgell, i el seu projecte visual i musical "David Pradas Project". La missa fou presidida per Mn. Josep Chisvert, i concelebrada pel subdelegat de Joventut, Mn. Gabriel Casanovas, el delegat de Joventut del Bisbat de Tortosa, Mn. Ivan Cid, el delegat de Joventut del Bisbat de Lleida, Mn. Manel Mercader, i per d’altres capellans d'Urgell. L’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, en acabar l'Eucaristia, va saludar els joves presents i els va animar "a viure la seva fe cristiana sense complexes i pors, donant sempre testimoni de Jesucrist".

La celebració de la missa va ser preparada per un equip format per Ramon Oromí, Xavier Coma i David Pradas, tots tres molt vinculats a la pastoral juvenil del Bisbat d’Urgell. A la celebració van assistir els membres de la corporació del Comú de Sant Julià, encapçalats pel Cònsol Major i diferents Ministres del Govern d'Andorra, així com nombrosos veïns de la parròquia i d’Andorra.

La música com a eina de transmissió de la fe

Les delegacions de Joventut i Ensenyament potencien amb aquest projecte la música com una de les millors eines per acostar als joves a l’espiritualitat i, alhora, fer-ne una transmissió de valors. Per aquest motiu, es fa un gran esforç en programar artistes d’arreu amb diversos estils musicals, però que tenen en comú una clara vocació de divulgació de valors sòlids cristians.

La inauguració del festival va anar a càrrec -divendres al vespre- d’un grup molt proper al festival Canòlich Music, Sal150. Aquest any portaven una novetat important, el seu nou disc ‘Vale la pena vivir’. Seguidament, el DJ portuguès Gui Brazil va oferir una sessió musical apoteòsica, en què els seus missatges i videoprojeccions el van fer connectar ràpidament amb el públic. Durant el matí del dissabte, el dia més important del festival, la pregària i les reflexions es van combinar amb la música de diversos grups d’estudiants procedents de l’escola Jesús i Maria, escola del barri de Sant Gervasi (Barcelona).

Al vespre, després de les activitats i l'eucaristia, es van reprendre les actuacions musicals. Va actuar el grup local Cor Rock d'Encamp, que va interpretar magistralment versions corals de música pop, rock i grans ‘hits’. Tot seguit, es va viure un dels moments més esperats, la tornada de LZ7 al Canòlich Music, el grup cristià de rap i de ball originari de Manchester. La clausura del festival la va fer NIRA, un DJ resident a Benicarló.

Sis anys d'experiència

El Festival Canòlich Music va néixer fa sis anys de la iniciativa d'un grup de joves monitors vinculats a la Delegació d'Ensenyament i de Joventut del Bisbat d'Urgell. El projecte va trobar en la parròquia de Sant Julià de Lòria un espai on desenvolupar-se, amb el suport del Comú de Sant Julià de Lòria, el Govern d'Andorra i diverses empreses i particulars. Cada any s'ha treballat un tema, amb la intenció de fer arribar els valors de l'Evangeli als adolescents i joves. Enguany, amb motiu del 70è aniversari de la Declaració universal dels drets humans, aquest fou el tema escolit.

Canòlich Music es divulga essencialment a través de les escoles, els mestres i animadors de la fe que estan interessats en desenvolupar aquestes dimensions en els joves en diverses àrees geogràfiques: el Principat d'Andorra, les escoles i Instituts de la Diòcesi d'Urgell i també algunes escoles de Barcelona i València.

Els delegats de Joventut i Ensenyament del Bisbat d'Urgell, Lluís Plana i Mn. Josep Chisvert, són els que han liderat aquest projecte, conjuntament amb l’equip organitzador i el suport d'un equip d'unes 70 persones voluntàries, que articulen l'organització dels espais per dormir, els àpats, els tallers, l'atenció als grups i les activitats. La proposta compta amb el suport de la Delegació de Mitjans de Comunicació, que s’encarrega de la part visual de l’Eucaristia i de la retransmissió en directe per les xarxes socials i la pàgina web de la diòcesi. Hi col·laboren els serveis de circulació i manteniment del Comú de Sant Julià de Lòria, i empreses vinculades a les telecomunicacions en el suport logístic i el Govern d'Andorra, en la promoció d'una alimentació saludable en els àpats inclosos en les activitats del festival.