Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Es constitueix al Pallars Sobirà la primera Taula de Treball comarcal per als Jocs Olímpics d'Hivern

Es constitueix al Pallars Sobirà la primera Taula de Treball comarcal per als Jocs Olímpics d'Hivern

Gerard Figueras sosté que l'Alt Pirineu i Barcelona ja tenen les instal·lacions necessàries per optar a l'esdeveniment i confirma que es farà una consulta ciutadana. El Consell Comarcal valora positivament la interacció establerta amb la candidatura
Constitució de la Taula de Treball del Pallars Sobirà per als Jocs Olímpics d'Hivern (ACN)
11/12/2019 17:50

El Pallars Sobirà ha estat la primera comarca on s'ha creat una Taula de Treball Permanent dels Jocs Olímpics d'Hivern. A partir d'aquest moment, s'aniran constituint taules sectorials a la resta de territoris de l'Alt Pirineu.

El director del Programa per a la Candidatura Pirineus-Barcelona 2030 i Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, ha recordat que aquesta taula de treball existeix en l'àmbit nacional i ha explicat que ara se n'aniran fent repliques a escala comarcal. Tot plegat, amb l'objectiu d'acabar de definir la candidatura i tenir una interlocució permanent i directa amb el territori. La voluntat del Govern és que durant aquest proper any 2020 es formalitzi la candidatura al Comitè Olímpic Internacional.

Figueras hi ha afegit que, abans de fer aquest pas, es farà una consulta a la ciutadania implicada, tal com va acordar enguany el Parlament. El dirigent de l'esport català ha reiterat l'aposta per la interlocució "en tot moment, tant amb el sector públic com privat amb la voluntat d'aconseguir un consens majoritari".

El director del Programa per a la Candidatura Pirineus-Barcelona ha dit que de moment "no hi ha res decidit" sobre quines seran les estacions i poblacions del Pirineu escollides per ser incloses a la candidatura, però assegura que "el que sí que és clar i verificat" és que amb les instal·lacions d'esquí que hi ha al Pirineu, i les instal·lacions existents a Barcelona per albergar-hi esports de gel, "és possible acollir els Jocs".

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha valorat "positivament" la predisposició del Programa per a la Candidatura Pirineus-Barcelona de tenir informat al territori i que des de la comarca es puguin fer aportacions a aquest projecte olímpic. Isús ha dit que "a poc a poc ja s'anirà definint de quina manera el Pallars pot participar en els Jocs", ja sigui en forma de competicions o bé amb d'altres instal·lacions com ara un Centre d'Alt Rendiment (CAR).

Pallars Actiu demana crear un CAR a Port Ainé

Precisament abans de la constitució de la Taula de Treball Permanent, Figueras s'ha reunit amb el Pallars Actiu, al Pallars Jussà. D'aquesta reunió n'ha sortit la petició de crear un Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR) en altitud, a l'estació d'esquí de Port Ainé. Pallars Actiu reivindica que el Sobirà formi part dels Jocs d'Hivern i creu que aquest CAR ha de ser "el llegat que han de deixar els Jocs".

Una de les problemàtiques principals detectades al Pallars és, assenyalen, el dèficit de professionals sanitaris, sobretot d'especialistes. Amb la creació del CAR en altitud, es pretén que l'Hospital del Pallars esdevingui un centre de referència en medicina esportiva i això ajudi assentar les bases per fixar professionals a l'Hospital comarcal.