Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Es constitueix el Consell de Dones de l’Alt Urgell

Es constitueix el Consell de Dones de l’Alt Urgell

Hi són representats els ajuntaments, les associacions de dones i altres institucions. Aquest òrgan està previst al Pla d’Igualtat de la comarca per al quadrienni 2016-2019
Constituït el Consell de Dones de l'Alt Urgell (Foto: CCAU)
17/02/2017 18:20

Aquest dijous s’ha constituït el Consell de Dones de l’Alt Urgell a la seu del Consell Comarcal. La creació d’aquest òrgan està previst al Pla d’Igualtat de la comarca per al quadrienni 2016-2019 i va ser aprovada pel Consell Comarcal el maig de 2016. A l’acte hi van assistir vint-i-cinc persones, en representació del Consell Comarcal, del Consorci d’Atenció a les Persones, de tretze ajuntaments de la comarca, de les tres associacions de dones i de tots els grups polítics del Consell Comarcal

Jesús Fierro, en tant que president de tots els òrgans que depenen de la corporació i, per tant, president d’aquest ens, va fer la presentació de les seves finalitats, recollides en el Reglament de funcionament, i va parlar d’un Consell de Dones viu i actiu, amb reciprocitat a l’hora de presentar propostes i tirar endavant projectes, que ajudi a sumar, i va fer incís en el fet que el Consell Comarcal pugui recollir les propostes que se’n derivin per fer del territori un lloc més participatiu i plural.

Es preveu fer dues sessions anuals com a mínim, prèvies al 8 de març (Dia Internacional de les dones) i el 25 de novembre (Dia Internacional contra la violència envers les dones), tot i que se’n poden convocar d’altres quan es considerin necessari i en funció dels continguts a tractar. També es preveu crear comissions específiques de treball per temes, en grups més reduïts, i amb la presència d’experts quan calgui.

Actes del 8 de març

Es van donar a conèixer els actes previstos per al 8 de març a la Seu d’Urgell, els quals es divulgaran pròximament, junts amb els d’altres municipis de la comarca. De la mateixa manera, es van recordar les dates més assenyalades en el calendari, per tal d’organitzar activitats específiques que hi estiguin relacionades. Durant la reunió també es va informar del taller d’escriptura que s’ha iniciat a la Seu d’Urgell, i que ha despertat interès per realitzar-lo també a Organyà i a Oliana.

D’altra banda, es va lliurar un exemplar del reglament de funcionament del Consell de Dones a cadascuna de les membres i una memòria de les actuacions del Consell en els darrers quatre anys. Per tal de començar a treballar en temes concrets i a fi que les membres puguin aportar allò que creguin convenient, s’ha previst una propera convocatòria pel dia 20 d’abril.