Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Es constitueix la comissió de seguiment del Concordat entre el Principat d'Andorra i la Santa Seu

Es constitueix la comissió de seguiment del Concordat entre el Principat d'Andorra i la Santa Seu

14/03/2012 09:58

La Comissió Paritària de seguiment del Concordat entre el Principat d’Andorra i la Santa Seu s’ha constituït aquest dimarts al vespre al Palau Episcopal. A la trobada hi ha assistit en representació andorrana el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya; l’ambaixador davant la Santa Seu, Jaume Serra; i la consellera de l’ambaixada davant la Santa Seu, Meritxell Castillo. La delegació de la Santa Seu ha estat formada pel Nunci Apostòlic, Renzo Fratini; el vicari general del Bisbat d’Urgell, Josep Maria Mauri; i el representant personal del copríncep episcopal, Nemesi Marquès.

El Concordat entre Andorra i la Santa Seu va entrar en vigor el 13 de desembre de l’any 2008. L’acord regula les relacions bilaterals, acull el precepte constitucional que el bisbe d’Urgell és copríncep del Principat i defineix l’estatut de l’Església a Andorra.

El text preveu igualment la creació d’una comissió paritària entre les dues parts “per proposar solucions davant eventuals situacions que es presentin”. El ministre Saboya ha agraït a la nunciatura Apostòlica “l’esperit constructiu i proactiu” durant els tres anys de vigència de l’acord i ha desitjat que els treballs de la comissió “estiguin presidits per l’entesa i cordialitat que sempre han marcat les relacions” entre el Principat i l’Església.