Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Es planteja la creació de l'Assemblea Nacional Catalana a l'Alt Urgell

Es planteja la creació de l'Assemblea Nacional Catalana a l'Alt Urgell

Un grup de persones presentarà la proposta pròximament a Oliana i a la Seu L'organització, unitària i transversal, treballa per aconseguir la independència de Catalunya
Assemblea Nacional Catalana - Logo
14/02/2012 13:53

Un grup de persones d'Oliana i la Seu vol impulsar la creació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a l'Alt Urgell, una organització unitària i transversal que treballa per aconseguir la independència de Catalunya.

Segons expliquen els promotors de la iniciativa, "l'ANC està formada per catalans i catalanes convençuts que l'única manera de sobreviure com a poble és assolir un estat propi com el que tenen les altres nacions del món". En aquest sentit, assenyalen que "és el país i la seva gent, i només l'actitud decidida de la societat civil catalana, la que pot empènyer a fer realitat la indepèndència".

L'Assemblea general de l'organització es constituirà el pròxim dia 10 de març a Barcelona.  Abans s'hauran formalitzat més de 170 assemblees territorials (comarcals i municipals), una de les quals hauria de ser la de l'Alt Urgell. Pròximament se'n parlarà en una reunió a Oliana i a la Seu.

L'ANC, hereva de l'Assemblea de Catalunya, del moviment de les Consultes per a Independència i d'altres moviments independentistes, és oberta a tothom.