Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es posen a la venda en línia els tiquets dels tastos guiats de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu

Es posen a la venda en línia els tiquets dels tastos guiats de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ofereix diferents sessions adreçades a totes les edats i dirigides pels millors professionals del formatge i la cuina, que es realitzaran a l’Aula de Tast.

Cartell de la Fira de Sant Ermengol 2019
Cartell de la Fira de Sant Ermengol 2019
11/10/2019 19:50

A partir del pròxim dilluns 14 d’octubre i fins dijous, dia 17, es poden comprar en línia els tiquets per a poder participar en qualsevol dels 8 tastos comentats de formatges artesans que tindran lloc a l’Aula de Tast de la 25a Fira de Formatges Artesans del Pirineu de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. Així, la compra dels tiquets online cal fer-la a www.firasantermengol.cat Aquests tiquets es poden adquirir també de manera presencial (pagament només amb targeta), a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.

Durant els dies de fira (18, 19 i 20 d’octubre), aquest tiquets es podran comprar al punt d’informació del recinte firal, al costat del pavelló de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que estarà obert el divendres 18 d’octubre, de dos quarts de sis de la tarda a les nou del vespre, dissabte 19, de les deu del matí a les nou de la nit, i diumenge 20 d‘octubre, es podran adquirir de les deu del matí a dos quarts de set de la tarda. Els tiquets dels tastos costen entre 6 i 10 euros per persona.

Salvador Maura, premi Amic del Formatge 2019

Les activitats de l’Aula de Tast s’iniciaran divendres 18 d’octubre, a les sis de la tarda amb la taula rodona que protagonitzaran formatgers i formatgeres històrics de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que van participar en el naixement d’aquesta fira que enguany celebra la seva vint-i-cinquena edició. L’entrada és lliure.

A tres quarts de set de la tarda tindrà lloc el lliurament del premi Amic del Formatge 2019, que enguany recau al mestre formatger Salvador Maura, qui rebrà de la mà de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, el guardó especial “25 anys de Fira de Formatges Artesans del Pirineu”, per ser un dels màxims impulsors d’aquest certamen.

Tastos de formatges

L’Aula de Tast de la 25a Fira de Formatges Artesans del Pirineu -ubicada entre els dos pavellons firals- acollirà un total de 15 sessions diferents dirigides pels millors professionals del formatge i de la gastronomia del país. En concret, s’hi celebraran un 13 tastos adreçats al públic adult, i 2 tast-taller per al públic infantil.  

Divendres 18 d’octubre, a un quart de vuit del vespre, l’Aula de Tast acollirà el primer tast, que estarà dedicada als formatges històrics presents a la Fira de Formatges Artesans del Pirineu al llarg de les 25 edicions que compleix enguany aquest esdeveniment. La sessió anirà a càrrec de Pep Palau.

Per dissabte 19 d’octubre hi ha programats 4 tastos guiats: una sessió amb 7 maridatges per 7 formatges aptes per a celíacs, proposta dissenyada per Jordi Tomàs, cap de cuina i responsable de restauració de Cerdanya Eco-Resort, i dinamitzada per Ariadna Plans i Eulàlia Velázquez; un altre dedicat als millors formatges de cabra del Pirineu; un tast dedicat als formatges Airas Moniz,la formatgeria convidada en aquesta 25a edició, a càrrec de Suso Mazaira, mestre formatger; i una demostració-tast de cuina catalana amb formatge a càrrec del prestigiós cuiner Carles Gaig, i conduït per Pep Nogué.

Les activitats a l’Aula de Tast continuaran diumenge 20 d’octubre amb 6 tastos més: ell tast dedicat als formatges de vaca premiats en el concurs de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, a càrrec de Ramon Roset, que explicarà i farà tastar de manera amena i culta; un tast maridat de vins de muntanya i formatges del Pirineu, a càrrec de Llivins-Mountain Wines, sessió conduïda per Pep Nogué; un tast de formatges, cervesa i productes de la Garrotxa, a càrrec de Pep Nogué; un tast dels formatges d’ovella premiats en el concurs, a càrrec de Ramon Roset; una demostració de cuina amb formatge de Km0 i tast, a càrrec del restaurant El Rastell, amb Adrià i Agustí Porta; i un tast de formatges maridats amb cerveses El Gall Negre, a càrrec de Salvador Maura. Aquest mestre formatger de Mas d’Eroles (Adrall) realitzarà un tast guiat d’alguns del seus formatges més icònics maridats amb diferents tipus de cervesa artesana del Gall Negre.

Activitats infantils  

Dissabte i diumenge de fira, l’Aula de Tast també acollirà dues propostes adreçades al públic infantil com el Joc de l’hostaler, adreçat al públic infantil, a càrrec de diversos professionals de l’Associació d’Hostaleria Alt Urgell. En aquesta activitat, els nens  i nenes aprendran l’ofici d’hostaler, i se’ls mostrarà les nocions bàsiques de cuina i servei de manera didàctica i divulgativa. Ambdues sessions són gratuïtes però cal fer inscripció prèvia.

 

Mostrar formulari de contacte