Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Es presenta el projecte 'Benvinguts, senderistes i cicloturistes' a operadors turístics

Es presenta el projecte 'Benvinguts, senderistes i cicloturistes' a operadors turístics

L'acte s'ha dut a terme en el marc d’un 'workshop' que ha tingut lloc aquest divendres a la localitat de Cambrils (Baix Camp), organitzat per l’Agència Catalana de Turisme
BTT a la Val d'Aran (Foto: Diputació de Lleida)
10/03/2017 18:29

La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, ha presentat el projecte “Benvinguts, senderistes i cicloturistes” a un grup de turoperadors de diferents mercats internacionals que han participat en un workshop adreçat de manera específica al producte de cicloturisme i que ha tingut lloc aquesta tarda a la localitat de Cambrils (Baix Camp), organitzat per l’Agència Catalana de Turisme. En aquesta presentació hi han assistit 11 operadors turístics i representants d’agències de viatges de França, Irlanda, Alemanya, el Regne Unit i els Països Nòrdics.

La presentació del programa “Benvinguts, senderistes i cicloturistes”, que impulsa el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha estat també una oportunitat per donar a conèixer a aquests grups internacionals la destinació i l’oferta de les comarques del Pirineu i de les Terres de Lleida com un referent de les àrees de turisme d’interior i de muntanya en els àmbits del senderisme i el trekking, amb especial referència al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i als diferents espais naturals del territori, així com també per a la pràctica de la bicicleta en qualsevol de les seves modalitats, com ara el cicloturisme, el ciclisme esportiu i la BTT.

Durant la presentació s’ha fet referència a les possibilitats que ofereixen les comarques de la demarcació als aficionats al món de la bicicleta gràcies a la seva vasta xarxa viària, que permet als ciclistes viatjar i conèixer el territori enmig de paisatges singulars, a més de tenir la possibilitat de triar entre una gran quantitat d’itineraris amb nivells i distàncies diferents i amb allotjaments que tenen adaptats els seus serveis a les seves necessitats per mitjà del programa “Benvinguts, senderistes i cicloturistes”. També els aficionats a la BTT disposen a les comarques del Pirineu i de les Terres de Lleida de centenars de quilòmetres en el conjunt de la demarcació, complementats amb 6 centres homologats, amb un gran nombre de punts d’informació, com també diferents rutes circulars que garanteixen una experiència única als amants de la bicicleta.

Estil de vida

Cal tenir present que per a molts ciutadans europeus el ciclisme, com també el senderisme, no són només “productes turístics”, sinó que són alguns dels elements essencials del seu estil de vida i part indissoluble de l’activitat de lleure. Per aquest motiu, al conjunt d’Europa la pràctica d’activitats a l’aire lliure i el turisme de natura, al qual estan directament vinculades les activitats de senderisme i el ciclisme, és un mercat en creixement constant.

Aquesta tendència també s’ha instal·lat a la demarcació, tant pel major nombre d’usuaris que les practiquen com per l’increment de l’oferta i la creació de noves rutes i paquets turístics que inclouen una oferta relacionada amb el senderisme i el cicloturisme. El desenvolupament d’aquesta oferta també es un punt d’atracció de cara a incrementar el nombre de turistes procedents del mercat centreeuropeu.

Més d'una seixantena d'establiments adherits

El projecte “Benvinguts, senderistes i cicloturistes” té  adherits actualment 67 establiments d’allotjament turístic de les comarques de Lleida, els quals acrediten que disposen d’un conjunt de serveis que s’adeqüen als amants de les activitats a l’aire lliure i del turisme de natura i, en concret, als practicants de senderisme i cicloturisme.

L’acte de presentació ha anat a cura de Gonçal Portabella, responsable de la secretaria tècnica del projecte  “Benvinguts, senderistes i cicloturistes”.