Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Es presenten dues eines de treball contra la violència masclista a l'Alt Pirineu i Aran

Es presenten dues eines de treball contra la violència masclista a l'Alt Pirineu i Aran

Aquest dijous s’ha donat a conèixer la Guia d’actuació i el Mapa de recursos al territori L'objectiu és millorar la resposta a les dones que travessen aquest tipus de situacions
Violència masclista - Telèfon de denúncia
29/05/2014 17:33

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, han presidit aquest dijous la reunió de la mesa institucional del circuit per a l’abordatge de la violència masclista a l’Alt Pirineu i Aran, màxim òrgan de representació i decisió en la lluita contra la violència masclista.

En la mesa institucional, que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de la Cerdanya, a Puigcerdà, s’ha aprovat la Guia d’actuació per a l’abordatge de la violència masclista, i el Mapa de recursos de l’Alt Pirineu i Aran, dues eines per als professionals que aborden aquesta problemàtica, ja sigui específicament o puntualment, en l’exercici de la seva professió. També s’han exposat les darreres actuacions del Programa d’Intervenció Integral contra la violència masclista 2012-2015, que és el marc de les polítiques actives del Govern en quest camp.

En el transcurs de la reunió, Montse Gatell ha donat a conèixer que l’any passat “30 dones de les comarques de l’Alt Pirineu van utilitzar la Línia 900 900 120 d’atenció a les dones en situació de violència masclista i que el 19,7% de les dones ateses en algun dels sis Serveis d’Informació i Atenció a les dones (SIAD) comarcal travessaven situacions d'aquest tipus”. La presidenta de l’ICD ha subratllat que “davant casos de violència masclista cal trucar a aquest telèfon gratuït o bé anar a un dels SIAD, on trobaran assessorament professional i acompanyament”.

Assessorament psicològic i jurídic

Els SIAD compten amb la col·laboració de l’ICD i posen a disposició de les dones un servei d’assessorament psicològic i jurídic que donen resposta, de manera coordinada, a les necessitats d’informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones, ja sigui de l’àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. La detecció, la prevenció i sensibilització en relació a la violència masclista és un dels seus eixos de treball.

En la reunió han participat representants dels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, els Consells Comarcals, el Conselh Generau d’Aran, i les demarcacions a Girona i Lleida del Col·legi d’Advocats, el Col·legi de Periodistes, l’Institut de Medicina Legal, i l’Assemblea Territorial de Dones.