Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Es publica el número 22 de la revista anual de la Biblioteca Nacional d'Andorra, ‘Ex-libris Casa Bauró’

Es publica el número 22 de la revista anual de la Biblioteca Nacional d'Andorra, ‘Ex-libris Casa Bauró’

La publicació té com a objectiu difondre la bibliografia andorrana, així com donar a conèixer el seu fons a través de diversos articles. La presentació es farà dijous, coincidint amb el Dia de les Biblioteques
Ex-libris Casa Bauró
23/10/2019 17:50

La revista anual ‘Ex-libris Casa Bauró’, de la Biblioteca Nacional, arriba aquest dijous al número 22 coincidint amb el Dia de les Biblioteques. La publicació va ser creada el 1998 amb l’objectiu de difondre la bibliografia nacional, així com per donar a conèixer el seu fons mitjançant els articles que la completen.

Un any més, el número que es presenta conté el recull de la bibliografia anual, recollida en gran part gràcies al servei del Dipòsit Legal, gestionat per la mateixa biblioteca. També inclou una selecció d’obres publicades a l’estranger però que tracten alguna temàtica vinculada al Principat i la seva gent.

Pel que fa a l’apartat dedicat als articles, la publicació recull textos que repassen la figura d’Antoni Morell, a més de l'estudi d’un manuscrit sobre rellotges de sol conservat a la biblioteca, i una aproximació a l’organització de biblioteques personals o familiars. La revista també presenta el Tarter de llibres (xarxa per a la promoció de la producció bibliogràfica local dels Pallars i l’Alta Ribagorça); la conferència de David Mas sobre la Història i evolució de la plaça Benlloch d’Andorra la Vella, i un resum estadístic anual del funcionament de la Biblioteca Nacional i els serveis del Dipòsit Legal i l’ISBN.

Canvis a partir del 2018

Els 20 primers números editats fins al 2017 van seguir una mateixa línia editorial, que es va veure modificada a partir del número 21 (2018) amb un nou disseny i contingut, i amb una publicació pensada de manera 100% digital. Pel que fa al Catàleg de Publicacions del Govern que cada any s’editava per separat, també va passar a integrar-se a la mateixa publicació a partir del 2018, afegint uns índexs que pretenen facilitar la localització de les publicacions editades per l’administració central.

Presentació oberta a tothom

La presentació de la revista, que es farà dijous a les set de la tarda a la Casa Bauró, és oberta a tothom i enguany la duran a terme l’escriptor Robert Basart, i la filòloga i assessora lingüística Laura Casanovas.