Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Es reforça la seguretat pel Correfoc de la Festa Major de la Seu d’Urgell

Es reforça la seguretat pel Correfoc de la Festa Major de la Seu d’Urgell

L'activitat, una de les més multitudinàries de la celebració, l'organitzen els Diables de l'Alt Urgell el dilluns 27 d’agost. El grup celebra enguany 25 anys d'història
Correfoc de la Festa Major de la Seu 2018
22/08/2018 11:10

La Festa Major de la Seu d'Urgell inclou un any més en el programa festiu el multitudinari Correfoc dels Diables de l’Alt Urgell. El grup, que celebra enguany 25 anys d'història, ha preparat per a l'ocasió un espectacle "que no deixarà indiferent a cap espectador". Segons han indicat fonts de l'entitat urgellenca, es farà un important esforç perquè l'aniversari "es vegi reflectit en l'àmbit logístic, material i visual” .

D'altra banda, el creixement exponencial d'assistents a l'activitat ha fet que en aquesta edició s'incorporin més mesures de seguretat. És per això que durant el correfoc, que tindrà lloc el dilluns 27 d’agost, a dos quarts d’onze de la nit, el carrer Ramon Llambart (que permet accedir des del Pati Palau a la plaça dels Oms) i el Portal de Cerdanya (que dóna accés a la plaça dels Oms des de l'Espai Casetes), quedaran tallats al trànsit i al pas dels vianants.

Les restriccions se senyalitzaran prèviament durant el dia i hi haurà tancats d'alçada i cartells explicatius, perquè tothom estigui assabentat abans del tall estipulat. Els organitzadors demanen disculpes prèvies als veïns i residents per les molèsties que les mesures de seguretat puguin comportar.

Correfoc multitudinari

Els Diables de l'Alt Urgell recorden que el Correfoc de la Seu és "únic" i esperen tornar a superar-se i assolir un nou èxit d'assistència. Començarà un any més amb una representació teatral i musical a la plaça dels Oms, que donarà pas als petards i pirotècnica pels carrers més emblemàtics de la ciutat (la plaça dels Oms, el carrer major, el Pati Palau i el carrer dels Canonges). L'espectacle finalitzarà amb una segona representació davant de l'Ajuntament urgellenc, enllaçada amb un piromusical.“És un esdeveniment que cada vegada suposa un repte organitzatiu més difícil; donem les gràcies a tots els cossos de seguretat, col·laboradors, regidors i tècnics per tota la feina que fan per poder garantir-lo, fent que els assistents puguin gaudir-ne amb el màxim de seguretat i prevenció”, assenyalen els Diables de l’Alt Urgell.

Mesures de seguretat 

Les mesures de seguretat recomanades durant el Correfoc són diverses. D'una banda, és imprescindible l'ús de calçat adequat i la protecció de qualsevol part del cos amb roba texana o de cotó, a ser possible, humida. Un mocador pot servir per cobrir-se la cara i el cap. Els Diables indiquen que no està permès l’ús de cap material pirotècnic particular, i que cal respectar les indicacions de qualsevol membre del grup, ja que ells són els encarregats de guiar el públic durant el recorregut.

Si durant el Correfoc es pateix algun d’accident, caldrà dirigir-se al personal sanitari que s'habilitarà per a l'ocasió. Pel que fa als assistents que no entrin dins del foc, hauran de respectar les distàncies de seguretat i facilitar l'accés d’entrada i sortida als carrers i places.