Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Es reprenen les obres de la carretera de Baiasca després de la reformulació del projecte

Es reprenen les obres de la carretera de Baiasca després de la reformulació del projecte

Està previst que a finals de juliol estigui enllestida la primera fase dels treballs, que han de permetre de donar pas als veïns per la nova variant
Obres a la carretera de Baiasca (Foto: ACN)
20/06/2017 19:55

Aquesta setmana s'han reprès les obres de la carretera de Baiasca, al Pallars Sobirà, després d'haver-se aturat al cap de pocs dies de començar al mes de novembre del 2016. La meteorologia adversa de l'hivern i afloraments d'aigua van provocar que els treballs s'aturessin i es procedís a una reformulació del projecte inicial.

Ara, amb els problemes tècnics resolts, les màquines ja han començat a treballar en el disseny de la nova variant, que ha de permetre salvar un punt negre d'esllavissades i despreniments de roques. Josep Vidal, alcalde de Llavorsí, ha explicat a l'ACN que està previst que aquesta primera fase estigui enllestida a finals de juliol. En aquesta actuació s'invertiran uns 250.000 euros.

Per evitar riscos per als usuaris de la via i poder treballar en condicions, la carretera estarà tallada de dilluns a divendres de les 8.30 hores a les 18.00 hores. El pas només estarà autoritzat en cas d'emergència.

Pas alternatiu

El pas alternatiu que es donarà als veïns de Baiasca és un ramal d'uns 370 metres que salvarà el punt negre on de maneres reiterades es produïen despreniments i esllavissades. Per construir el nou pas se n'aprofitarà un d'existent; el camí del Bosc. El desnivell d'aquesta carretera preocupa els veïns, perquè no saben que passarà en èpoques de neu i gel.

La Diputació de Lleida aporta uns 70.000 euros per la realització d'aquestes obres i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, a través de Política Territorial, hi contribueix amb una inversió similar. El departament de Governació també participa en el finançament de l'obra.

Segona fase de les obres

Per la segona fase de les obres que ha de deixar enllestida tota la carretera i la connexió de la variant fins a la carretera principal, faltaran uns 180.000 euros d'inversió.