Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Es reprenen les visites de familiars a la Residéncia Sant Antòni de Vielha

Es reprenen les visites de familiars a la Residéncia Sant Antòni de Vielha

El centre de gent gran havia ajornat la mesura, tot i tenir permís per dur-la a terme, per assegurar-se que es feia amb la màxima seguretat. Entre d'altres accions de prevenció, els visitants han de fer ús de mascareta, guants i una mampara
Residéncia Sant Antòni de Vielha (Foto: CGA)
12/08/2020 15:44

La Residéncia Sant Antòni, a Vielha, ha reiniciat aquest dimecres les visites de familiars dels padrins i padrines que hi viuen. Per motius de seguretat, el centre manté les mesures preventives establertes pel Departament de Salut de la Generalitat: les visites han de tenir una durada màxima d'una hora, dos cops per setmana, en espais habilitats especialment, respectant les distàncies marcades i amb dispositius de seguretat com ara ús de mascareta, guants i mampares de policarbonat. A més a més, el nombre de visitants és limitat a dos familiars per usuari.

Per evitar el risc de rebrots, com els que hi ha hagut a la regió sanitària de Lleida, el Govern català va decretar aquest mes de juny una nova suspensió de les visites de familiars a les residències, amb l'excepció de les que reben la qualificació a "residències verdes", és a dir, lliures de coronavirus. Aquest és el cas de la Residéncia Sant Antòni. Tot i que des de llavors ja tenien permís per a aquesta entrada puntual de familiars, no ha estat fins ara que han decidit recuperar el moviment. De fet, d'altres residències de la regió de l'Alt Pirineu i Aran encara mantenen a data d'avui les restriccions malgrat tenir l'autorització per a visites.

La consellera d'Igualtat, Salut i Benestar del Conselh Generau d'Aran, Maria Vergés, ha dit que "els residents han tornat a passar força temps sense poder veure les seves famílies per motius de seguretat", però que tenint en compte "les dades actuals, la poca prevalença del coronavirus al territori i les diverses mesures preventives", han decidit que ara es pot "reprendre aquest contacte" perquè també és necessari "per a la salut mental i emocional" dels usuaris.