Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Esmenes d'ERC i el PDeCAT per a la rehabilitació del Castell de València d'Àneu

Esmenes d'ERC i el PDeCAT per a la rehabilitació del Castell de València d'Àneu

Els dos grups volen que les obres s'incloguin en el Pressupost General de l’Estat 2017
Reunió per parlar de les esmenes al PGE (Foto: PDeCAT)
30/05/2017 14:14

Els senadors d’Esquerra Republicana (ERC) Anna Azamar i Bernat Picornell, i la senadora del Partit Demòcrata Català (PDeCAT) Mayte Rivero, s’han reunit aquest dimarts amb el president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Ferran Rella, i l’alcaldessa de València d’Àneu, Laura Arraut, per parlar de les esmenes que han presentat els dos grups parlamentaris als Pressupostos Generals de l'Estat 2017 per a l'execució del projecte de rehabilitació del conjunt patrimonial del Castell de València d'Àneu.

Ambdós partits han treballat conjuntament, amb el suport de l’Ajuntament i del Consell Cultural, en la presentació de les esmenes, i coincideixen en el fet que "per a les valls d’Àneu i la resta de la comarca del Pallars Sobirà i l’Alt Pirineu, la recuperació d’aquest patrimoni cultural és molt important".

L'objectiu és que noves inversions aconsegueixin "fixar la narració històrica i estructural del territori, a més de consolidar el projecte que s'inicià el 1990". El propòsit també és rescatar de l’oblit no només la figura del darrer comte de Pallars Hug Roger III, conestable dels exèrcits de la Generalitat en la guerra civil catalana (1462- 1472), i la de la seva esposa Caterina Albert, que valerosament va defensar el castell davant de les tropes dels Cardona l’estiu de 1487, "sinó també recuperar el darrer baluard de la Catalunya feudal". I afegeixen: "Són fites abastables a través de les darreres inversions i intervencions (2010-2015), que han permès l’obertura al públic d’aquest interessant patrimoni pirinenc català".