Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Esport Blanc Escolar ja arriba a tots els centres públics i concertats del Pirineu català

Esport Blanc Escolar ja arriba a tots els centres públics i concertats del Pirineu català

Aquesta setmana han començat les sessions del programa, que aquest curs inclou prop de 2.500 alumnes, 60 escoles i 9 comarques de muntanya. Els participants tenen l'ocasió de practicar esquí alpí, nòrdic i surf de neu
Inici del programa Esport Blanc Escolar, a Vall de Núria (SGE)
11/01/2019 19:39

El programa Esport Blanc Escolar ha ha iniciat la seva sisena edició i aquest curs 2018-2019 continua creixent en practicants, amb un total de 2.481 alumnes pirinencs (1.337 de 3r i 1.144 de 4t de primària) de 60 centres educatius (13 ZER's, 37 escoles públiques i 10 de concertades). Actualment en formen part 9 comarques de muntanya i enguany ja arriba a totes les escoles públiques i concertades del Pirineu català. El curs passat hi van prendre part 2.085 alumnes de 50 centres.

Emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L'altra finalitat és "educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d'ensenyament i dels tècnics d'esport".

L'activitat, que va néixer el curs 2013-14, consta de 8 sessions, que es realitzen durant el segon trimestre del curs escolar. Està integrada al programa d'educació física i, per això, es realitza en horari lectiu. Les 8 sessions es divideixen en 3 d'esquí nòrdic, 3 d'esquí alpí i 2 de surf de neu. En algun cas, com a la comarca del Berguedà, alguns centres tenen la possibilitat de compactar algunes sessions per tal d'evitar que s'inverteixi més temps en el desplaçament que en l'activitat.

La Graduació de Neu, premiada per la FIS

D'altra banda, i per segon any consecutiu, se celebrarà la jornada de Graduació de Neu, on els joves esportistes de 4t de primària que finalitzen la seva participació al programa posaran en pràctica el que han après durant els 2 cursos en una trobada lúdico-competitiva. L'any passat aquesta jornada es va dividir en un acte a La Molina -per als alumnes del Pirineu oriental- i un altre a Baqueira Beret, per als del vessant occidental. Ara s'estudia fer-ho en alguna altra estació.

Enguany, a més a més, aquesta Graduació de Neu ha estat reconeguda per la Federació Internacional d'Esquí (FIS) a través dels SnowKidz Awards, en els quals ha acabat classificada en quarta posició, en reconeixement "a la tasca de foment dels esports d'hivern entre la mainada".