Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Espot ubicarà un mirador a la cota 2.000 per facilitar l'observació del cel nocturn Starlight d'Aigüestortes

Espot ubicarà un mirador a la cota 2.000 per facilitar l'observació del cel nocturn Starlight d'Aigüestortes

El projecte és una de les primeres accions del pla perquè les estacions d'esquí exerceixin de porta d'entrada als parcs naturals. A Port Ainé s'instal·larà un ecocomptador de vehicles i un expositor sobre els avets
Signatura del conveni entre FGC i els parcs d'Aigüestortes i de l'Alt Pirineu (Foto: TES)
22/11/2019 19:55

La secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, han signat aquest divendres a Tremp un conveni de col·laboració entre les estacions de muntanya d'FGC i els espais naturals on estan ubicades.

Font ha dit a l'ACN que volen que aquests complexos hivernals es converteixin en les portes d'entrada a aquests espais protegits, com és el cas de l'estació d'Espot amb el Parc Nacional d'Aigüestortes, Port Ainé amb el Parc de l'Alt Pirineu, La Molina amb el Cadí-Moixeró i Vall de Núria i Vallter 2000 amb les Capçaleres del Ter i el Freser.

Una de les primeres accions que es portarà a terme en aquest objectiu és a construcció d'un nou mirador a la cota 2.000 de l'estació d'Espot. Des d'aquest indret es podrà observar el cel nocturn Starlight del Parc d'Aigüestortes. A Port Ainé, mentrestant, s'instal·laran ecocomptadors de vehicles i es crearà un expositor amb un tall d'avet centenari, amb informació sobre l'exemplar i l'espècie derivades d'una anàlisi endomètric de l'arbre, que durà a terme el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC).

Formació per als treballadors

Aquests convenis també inclouen jornades formatives als treballadors d'aquests complexos hivernals, perquè contribueixin a conscienciar els esquiadors de la importància d'evitar zones sensibles, en les quals hi habiten determinades espècies, i de ser respectuosos amb la natura. A més a més, el Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'estació de Port Ainé han treballat conjuntament per a distribuir gratuïtament un nou cendrer ecològic als esquiadors i facilitar que no es llencin burilles a l'entorn natural.

En acabar la signatura, s'han alliberat dos exemplars d'esparver comú recuperats per part del Centre de Fauna de Vallcalent.