Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Estabilitat en les xifres d'ocupació hotelera al Pirineu a la tardor

Estabilitat en les xifres d'ocupació hotelera al Pirineu a la tardor

Segons les dades de l'INE, a l'octubre la demarcació de Lleida va tenir un mínim descens del 0,3% respecte el mateix mes de l'any passat. Al conjunt de Catalunya les reserves van baixar un 2,7%, però suposen la segona millor dada de la història
Travesseres
23/11/2017 12:55

Les xifres d'ocupació hotelera al Pirineu es mantenen estables aquesta tardors respecte de les mateixes dates de l'any passat, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Les dades més actuals publicades aquest dijous passat indiquen que a la demarcació de Lleida -on l'oferta hotelera es concentra principalment a les comarques pirinenques- el mes d'octubre hi va haver 107.590 pernoctacions; és a dir, una mínima disminució del 0,3% amb relació al mateix mes del 2016.

El gruix principal de visitants estatals (92.090) i es van incrementar un 1,26% en comparació a l'any passat. D'aquest segment, segons els estudis del Patronat de Turisme de la Diputació, la immensa majoria de clients són de Catalunya mateix, seguits a molta distància per d'altres orígens com ara el País Valencià, Madrid i el País Basc. Pel que fa a turistes estrangers, a l'octubre van contractar 15.500 nits, un 8,88% menys que l'octubre anterior.

Les xifres més actuals de la demarcació de Lleida són les més positives de Catalunya, tenint en compte que de mitjana el mes passat l'ocupació hotelera es va reduir un 2,7% respecte de l'octubre de 2016. Tot i això, la xifra total de pernoctacions (4.559.000), és la segona millor de la història en aquest mes, només superada per l'any passat. El nombre total de turistes que van entrar als hotels catalans aquest octubre va ser de més 1,6 milions, cosa que dóna una mitjana de prop de tres nits per client. La demarcació de Barcelona concentra més de la meitat de les pernoctacions (2.722.000), tot i que baixen un 3,3%, sobretot per la reducció de visitants estrangers. Tanmeteix, el descens més pronunciat ha estat a la demarcació de Girona (8,8%), si bé la xifra total és la tercera millor de la història, amb més de 913.000 pernoctacions.